Detingut a Amposta per tenir armes il·legals de la Guerra Civil

La Guàrdia Civil d'Amposta va confiscar 15 granades de mà i un projectil de morter a una botiga de Sant Carles de la Ràpita

Un home va ser detingut a la localitat d'Amposta el passat dijous acusat d'un presumpte delicte de tinença il·lícita d'armes i dipòsit d'armes de guerra. 
 
Agents de la Intervenció d'Armes i Explosius de la Guàrdia Civil d'Amposta van realitzar un control de tinença d'armes i explosius el passat mes de juny, quan van detectar que un veí d'Amposta tenia una sèrie d'armes de foc sense la documentació necessària per a poder tenir-les. Concretament, l'home disposava d'un rifle 'La Coruña', un fusell metrallador 'naranjero' i dues armes més. 

 

Les armes de la Guerra Civil interceptades a Amposta funcionaven i estaven ben conservades

Després que els Agents requisessin i inspeccionessin les armes, es va comprovar que estaven en un acceptable estat de conservament i totes elles podien funcionar a la perfecció. Per aquest motiu, es va iniciar una exhaustiva investigació per tractar d'esbrinar d'on havien sortit aquestes eines i qui podia haver-les venut o entregat i van arribar a la conclusió que era d'una botiga de Sant Carles de la Ràpita, que a l'any 2016 va ser denunciada per vendre armes i munició del període històric de la Guerra Civil sense cap tipus de permís que els autoritzés a fer-ho. 

 

15 granades de mà i un projectil de morter de la Guerra Civil, requisats a una botiga de Sant Carles de la Ràpita

Així, els agents policials van fer una inspecció en la botiga i van confiscar 15 granades de mà i un projectil de morter, tots sense documentació necessària ni certificació d'inutilització que escau. Així doncs, van denunciar el propietari del comerç per una infracció greu de la llei sobre protecció de la ciutadania. 
 
Més tard, van detenir un home d'Amposta com a presumpte autor d'un delicte de tinença il·lícita d'armes i dipòsit d'armes de guerra, a més d'entregar tres projectils d'artilleria de 150 mil·límetres que tenia a casa de la Guerra Civil.