Raïm d'una vinya de la DO Terra Alta

La DO Terra Alta preveu una verema «excel·lent»: 43 milions de quilos de raïm

L'entitat augmenta el nombre d'estacions agroclimàtiques per recomanar als viticultors la quantitat de reg a cada vinya

La Denominació d'Origen (DO) Terra Alta preveu collir 43 milions de quilos de raïm durant la verema d'aquest any, una xifra que se situa lleugerament per sobre de la producció mitjana de l'entitat en els darrers anys. Els viticultors han veremat ja 6 milions de quilos i la DO augura una campanya «excel·lent» pel que fa a qualitat, amb una maduració del raïm molt equilibrada.

Des de la DO han destacat que les abundants pluges dels mesos d'abril i maig i les caigudes durant les setmanes prèvies a l'inici de la collita, han servit perquè les vinyes tinguessin prou reserves hídriques per suportar els forts cops de calor que han fet madurar el raïm més ràpidament. Enguany, l'organisme ha incrementat el nombre d'estacions agroclimàtiques, passant de les tres existents a vuit.

Una eina per saber la quantitat de reg que necessiten les vinyes

Els resultats que mostren aquestes estacions permeten els serveis tècnics del Consell Regulador recomanar als viticultors la quantitat de reg que s'ha d'aplicar a cada vinya. En paral·lel, un any més, des de la DO Terra Alta s'han fet controls de producció a la vinya, tant qualitatius com quantitatius, per assegurar el compliment dels potencials màxims admesos per la DO.

En aquest sentit, l'objectiu d'aquestes actuacions és certificar que tot el vi que es qualifica de DO Terra Alta prové de les seves vinyes, vetllant així per la traçabilitat i el valor afegit dels vins.