L'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa

Les dones de les Terres de l'Ebre ja no s'han de desplaçar per avortar voluntàriament

Fa un mes que l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa fa interrupcions voluntàries de l'embaràs de manera quirúrgica

Les dones de les Terres de l'Ebre ja no han de marxar fora de les seves comarques per interrompre voluntàriament i quirúrgicament l'embaràs, ja que des de finals del passat mes de març des de l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa s'ofereix aquest servei. El Departament de Salut ha informat que en aquest primer mes de funcionament tres dones han fet ús del servei.

Ara com ara, l'avortament quirúrgic només estava garantit a les comarques ebrenques en cas de malformació del fetus o per malaltia de la mare o el nadó. Cal recordar que, fins ara, a les Terres de l'Ebre només es podia avortar voluntàriament de manera farmacològica i fins a la novena setmana de gestació, gràcies al servei que s'ofereix al CAP Baix Ebre.

Segons les dades del Departament de Salut, des de l'any 2019, fins a 249 dones ebrenques han hagut de desplaçar-se a Tarragona per interrompre el seu embaràs de manera voluntària i quirúrgica per la manca d'aquest servei.

«Hem donat resposta a una demanda ciutadana»

El gerent de la Regió Sanitària de les Terres de l'Ebre, Joan Nin, ha explicat que «aquesta era una demanda ciutadana molt sol·licitada i des del Departament de Salut hem donat resposta a aquesta necessitat». En aquest sentit, Nin ha volgut destacar que aquest servei s'ofereixi des d'un centre públic com l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa.

Així mateix, el gerent de la RS de les Terres de l'Ebre ha destacat la feina del gerent de l'ICS a les comarques ebrenques, Carlos Tobar, alhora que ha agraït a la direcció del centre hospitalari de Tortosa l'esforç «per tal d’incorporar aquest servei al territori».