El punt de servei d'Endesa a Móra d'Ebre

Endesa deixa sense oficina d'atenció al client tres comarques de TGN: «desemparades»

La Ribera d'Ebre, la Terra Alta i el Priorat s'han quedat sense aquest servei

La companyia elèctrica Endesa ha deixat sense oficina d'atenció al client als veïns de tres comarques de Tarragona. Un fet que ha succeït amb el tancament de la seu a Móra d'Ebre, que donava servei als municipis de la Ribera d'Ebre, Terra Alta i el Priorat

Arran d'aquest tancament, el plenari del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre ha exigit la reobertura de l'oficina a Endesa. 

Molts usuaris afectats

A l'oficina d'Endesa de la Ribera d'Ebre s'oferia a serveis tècnics i acompanyava les famílies vulnerables per al tràmit de les ajudes d'emergència energètica. Uns tràmits que ara s'han de fer via telemàtica o desplaçar-se fins a les oficines de Tortosa i Reus. 

La presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, Gemma Carim, ha alertat que el tancament d'aquesta oficina deixa «desemparades» moltes persones que o bé no poden desplaçar-se o desconeixen com fer-ho en línia. 

Molts d'aquests usuaris que necessiten el servei han acudit als serveis socials de l'ens comarcal per rebre aquesta ajuda que s'ha eliminat amb el tancament de l'oficina de Móra d'Ebre. Els tècnics, per aquest motiu, estan saturats per fer una tasca que hauria de fer l'empresa privada. 

La seva competència es limita a emetre informes de vulnerabilitat, motiu pel qual l'ens comarcal demana una simplificació dels tràmits. 

Una moció aprovada per unanimitat al Consell Comarcal de la Ribera demana la reobertura de l'oficina d'Endesa i que es reguli l’obligació de les companyies per mantenir el servei d'atenció al client especialment en zones rurals.