Un agent dels Mossos retira les escombraries abocades a una platja del Delta de l'Ebre

Increïble: L'enganxen abocant tota mena d'escombraries a una platja del Delta de l’Ebre

L'incident va tenir lloc al terme municipal dels Muntells. a Sant Jaume d'Enveja

Els Mossos d'Esquadra han denunciat un home després de la desagradable sorpresa que es van trobar divendres passat en una platja del Parc Natural del Delta de l'Ebre. Aquell dia, agents de la policia catalana van veure que s'havien fet abocaments de tota mena d'escombraries en una zona d'aquesta platja del Delta de l'Ebre. Concretament, els residus es van trobar a la platja coneguda com 'la Platjola', situat al terme municipal dels Muntells, a Sant Jaume d'Enveja, al Montsià.

Ràpidament, els Mossos d'Esquadra van començar a indagar sobre la procedència d'aquests residus per tal de trobar el responsable dels abocaments. Aquesta investigació els va permetre localitzar, finalment, l'home que havia abocat totes aquelles escombraries el passat dia 30 de juliol.

Entre tots els residus que havia llançat l'home denunciat s'hi trobaven restes de menjar, plàstics, paper d'alumini, llaunes i restes d'estres de pesca, entre d'altres. Totes aquestes escombraries van ser retirades pels serveis municipals de neteja.

Una vegada localitzar l'autor de l'abocament dels residus, els Mossos d'Esquadra el van denunciar administrativament. Se l'acusa de cometre una infracció de la Llei 12/1985 d'Espais Naturals. La denúncia feta per la policia catalana serà tramitada per l'òrgan competent en aquest àmbit, que és el Departament de Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori.

En un comunicat, els Mossos d'Esquadra han volgut recordar «la importància que té la conservació dels Espais Naturals i els seus ecosistemes». I també han volgut fer èmfasi en «la necessitat de la pràctica d’un turisme sostenible en aquests llocs», com és el cas del Parc Natural del Delta de l'Ebre.