Pla detall de cartells sobre l'ús de la mascareta i e l rentat de mans al festival Deltebre Dansa

El festival Deltebre Dansa cancel·la la setzena edició per l'evolució de la pandèmia

El festival ha detectat dos casos positius de Covid-19 en els cribratges fets entre els alumnes dels tallers professionals

L'organització de Deltebre Dansa ha anunciat aquest divendres la cancel·lació del festival arran de l'evolució ascendent de casos de coronavirus a Catalunya i, especialment, al municipi Deltebre. El festival, que havia arribat a l'equador de la setzena edició, ja s'havia redimensionat amb la suspensió dels espectacles amb públic i els tallers d'iniciació per evitar la interacció entre els participants i ciutadania.

En els cribratges protocol·laris d'aquest dijous i divendres, l'organització ha detectat dos casos positius entre els alumnes dels tallers professionals. Els organitzadors han asenyalat que la cancel·lació ha estat una «decisió difícil de prendre», però, diuen, han prioritzat la salut dels participants, professors i dels veïns del municipi.

En un comunicat, l'organització explica que s'han allitat els dos positius i que s'han testejat els seus contactes estrets amb un test d'antígens. Per ara, tots ells han donat negatiu.

Una edició que ja havia redimensionat la seva programació

El certamen va començar dilluns passat i encara s'havia d'allargar una setmana més. De fet, el festival ja va extremar les mesures anti-Covid arran de l'increment dels casos de coronavirus, justament fa una setmana a petició de l'Ajuntament de Deltebre. Així, va prescindir dels espectacles amb públic i dels tallers d'iniciació per evitar la interacció.

A més, l'organització va adaptar els espais de formació, va redimensionar el nombre de participants i va concentrar les opcions dels itineraris professionals de formació per tal de crear bombolles entre els participants. A banda, era obligatori l'ús de la mascareta entre els alumnes, els quals han passat un control de temperatura quatre cops al dia.

També, es va habilitar un servei d'infermeria per fer testos d'antígens i un servei de laboratori per a proves PCR, entre altres mesures. La decisió de cancel·lar l'esdeveniment s'ha pres de manera coordinada amb el Servei d'Epidemiologia de les Terres de l'Ebre, el Departament de Salut i l'Ajuntament de Deltebre.