Pla general de la plataforma marina del projecte Castor, amb la costa del Montsià al fons

L'estremidor relat causat pels terratrèmols del Castor: «tenen por d'anar soles»

L'informe pericial d'Aplaca assegura que la majoria de casos avaluats va reportar afectacions emocionals greus | Testimonis i perits intenten demostrar els danys morals causats

L'experiència viscuda amb els terratrèmols causats pel projecte Castor serà recordada pels veïns i veïnes de la zona. Uns sismes que van causar molts problemes a les famílies.

Tots aquests, encara perduren al record de les famílies. A més, a la de María José Cardozo, veïna de Vinaròs, encara és ben present. «Les meves filles encara tenen por d'anar soles a algun lloc de casa», ha recordat.


Ella i tres veïns més de les Terres del Sénia, membres de la plataforma d'afectats Aplaca, han declarat aquest dimarts a l'Audiència de Castelló. La plataforma exerceix l'acusació particular en el judici contra dos exdirectius de l'empresa responsable del magatzem de gas submarí.

L'informe pericial que han aportat assegura que un 81% del 63 afectats que va respondre a un qüestionari específic van reportar afectacions emocionals «greus l extremes». Un perit psiquiatre de la defensa ha intentat qüestionar-ne les conclusions.
 

Testimonis i perits intenten demostrar els danys morals 

Aquest dilluns ha començat la quarta jornada, en la segona setmana, del judici pels terratrèmols del cas Castor a l'Audiència Provincial de Castelló. Han declarat quatre testimonis de la plataforma d'afectats Aplaca, que exerceix d'acusació particular, alguns perits especialitzats.

Representen els 123 socis de l'entitat que reclamen a l'empresa Escal UGS una indemnització de 15.000 euros per cadascun, pels danys morals causats pel pànic i la inseguretat que van patir durant l'onada sísmica.

El president d'Aplaca, Joan Ferrando, ha assegurat que estan esperançats que es reconegui el patiment i també que serveixi perquè altres projectes d'aquesta magnitud es compti amb «el sentiment del territori».