Una parella fent un tast de cava a la Fira de Nadal i Mostra del Cava d'Ascó

Ascó celebra aquest cap de setmana la Fira de Nadal i la Mostra de Cava i Escumosos

Cava, productes nadalencs i regals en un cap de setmana ple de màgia a la Ribera d'Ebre | Se celebra el cap de setmana del 27 i 28 de novembre

Nadal és una època per passar en família, gaudir de les amistats i viure la màgia d'aquesta època de l'any. Uns aspectes que la Covid-19 no ens va deixar gaudir-los l'any passat i, enguany, es recuperaran amb prevenció.

Un dels esdeveniments més esperats al municipi d'Ascó en aquesta època de l'any també va ser suspès a causa del coronavirus. La Fira de Nadal i la Mostra del Cava i Escumosos d'Ascó tornen als carrers de la localitat de la Ribera d'Ebre.

Una edició amb tots els ingredients per gaudir d'un bon Nadal. S'hi podran trobar aquells detalls desitjats per a les persones estimades; productes de proximitat de tota mena; tallers i activitats per als més petits; música en directe; i la possibilitat de tastar els millors caves i escumosos i fer degustacions gastronòmiques.

La Fira de Nadal d'Ascó
L'esdeveniment nadalenc se celebrarà entre el 27 i 28 de novembre | Àngel Ullate

Regals, articles nadalencs i molt més a la Fira de Nadal d'Ascó

La Fira de Nadal d'Ascó arriba a la 12a edició aquest cap de setmana del 27 i 28 de novembre. Un esdeveniment amb tota la màgia d'aquesta època de l'any ple d'activitats i trobar-hi tota mena d'articles nadalencs. 

La fira nadalenca del municipi de la Ribera d'Ebre va fer una aturada a causa de la Covid-19, però enguany torna amb més força i la incorporació de novetats per gaudir d'un cap de setmana especial. 

La fira asconenca comptarà amb una quarantena d'estands on trobar tota classe de productes nadalencs, articles de regal o tallers infantils amb fang, sabó o d'ornaments nadalencs, entre moltes altres coses.

La novetat d'enguany és l'espai 'Degusta Ribera d'Ebre'. En aquesta zona hi trobarem productes artesanals fets a la comarca riberenca. Des de torrons i pastes; embotits i formatges; o vins i escumosos fets al territori, a més d'altres productes amb el segell de la comarca.

Al llarg de la tarda del dissabte 27 de novembre, hi haurà l'espectacle itinerant de la Cia. Més Tumàcat. A la nit hi haurà el concert a favor de La Marató de TV3 al Casal Municipal.

El diumenge 28 de novembre serà d'allò més especial per als infants. Els nens i nenes podran picar el tió de Nadal gegant que hi haurà a l'espai de la fira, tan al matí com a la tarda. A més, també hi haurà l'espectacle itinerant La Même.

Un nen fent un taller de la Fira de Nadal d'Ascó
Els més petits podran fer tallers nadalencs | Àngel Ullate

La Mostra del Cava i Escumosos arriba amb tastos i maridatges

El cava és un d'aquells productes que es treuen per brindar a les celebracions. Per Nadal, les bombolletes no falten a cap taula. I enguany, Ascó, celebra la 10a edició de la Mostra del Cava i Escumosos.

Un esdeveniment que cada cop ha agafat més renom i tothom l'espera per tastar aquell cava o escumosos que pot acabar a les taules per Nadal. Una vintena de caves i escumosos oferiran els seus productes. A més, es podran acompanyar de les degustacions gastronòmiques que s'oferiran a l'espai de la mostra.

Durant la Mostra del Cava i Escumosos també s'oferiran cinc tastos de cava amb maridatge al Casal Municipal. Caves Canals & Munné, Mas Ferrer i Torelló faran la degustació el dissabte, mentre Juvé & Camps i Privat-Perelada, ho faran diumenge. 

Els maridatges tenen un preu de 20 euros i van acompanyats de degustacions gastronòmiques i quatre tiquets per la degustació de cava i escumosos. No et quedis sense conèixer aquests productes i compra el tiquet a l'Oficina de Turisme o a través d'aquest enllaç

La mostra asconenca estarà amenitzada amb música en directe al migdia i a la tarda del dissabte i del diumenge. 

Un grup de gent fent tastos de cava a la Mostra del Cava i Escumosos d'Ascó
Cava, productes gastronòmics i maridatges a la Mostra del Cava i Escumosos | Àngel Ullate