Servei de recollida porta a porta a Flix

Un poble de l'Ebre dobla els índexs de reciclatge gràcies a un nou servei de recollida

Flix ha posat en marxa el servei de recollida porta a porta i l'implantarà al polígon industrial i també una deixaria mòbil

L’Ajuntament de Flix i el Consorci per a la Gestió dels Residus Municipals de la Ribera d’Ebre, Terra Alta i el Priorat, van posar en marxa aquest febrer el nou servei de recollida de la brossa porta a porta. Un programa que, en avaluar els primers mesos, ha estat tot un èxit.

En concret, després de quatre mesos, l'índex de reciclatge «és molt positiu», ja que s'ha passat del 40% a gairebé el 90%. L'increment més notori s'ha notat en els residus orgànics que representaven un 13% al gener i, ara, són un 64%. També s'ha gairebé doblat el reciclatge d'envasos, els quals han passat del 7% al 12%.

En conseqüència, s'ha reduït dràsticament, del 64% al 10%, la quantitat de brossa de rebuig genèric.

Després d'aquest resultat positiu de posada en marxa del servei de recollida de la brossa porta a porta, l'Ajuntament del municipi de la Ribera d'Ebre té previst implantar aquest sistema al polígon industrial així com una deixaria mòbil.

Flix és el municipi més gran de les Terres de l'Ebre que ha implantat el sistema de porta a porta. La recollida de cada fracció de residus a domicili ha suposat la retirada dels contenidors de la via pública, a excepció dels de vidre, ja que pel tipus de producte continua sent més eficient el sistema tradicional.

A més, el municipi disposa ja d'una àrea d'emergència amb identificació amb codi QR que permet a la ciutadania disposar d'un espai controlat on dipositar selectivament els seus residus.