Imatge d'una màquina col·locant blocs de formigó per a la construcció d'una rotonda a la N-340 a l'Almadrava

Tres rotondes més i la millora de quatre nusos viaris de l'N-340 ebrenca

Les obres, amb un pressupost de 2,8 MEUR, formen part del conjunt d'onze rotondes en un tram de només 66 quilòmetres

El Ministeri de Foment ha aprovat l'expedient d'informació pública i de forma definitiva el projecte de traçat per la construcció de tres rotondes i la millora de quatre nusos viaris al tram ebrenc de la carretera N-340. Les noves glorietes se situen als punts quilomètrics 1.068,3, al terme de Sant Carles de la Ràpita; 1.078, a Amposta; i 1.069, a l'Ampolla. Els enllaços millorats se situen als punts quilomètrics 1.065,6, a Alcanar, on es construiran dues glorietes laterals per disposar d'un enllaç tipus de diamant amb pesos; al 1.073,9, a Sant Carles de la Ràpita, amb una glorieta a l'N-340a per ordenar correctament els moviments de l'enllaç existent; i al 1.113,4, a l'Ametlla de Mar, també amb dues glorietes laterals.

Per últim, el procediment inclou la millora de la intersecció de l'N-340 al tram del coll de Balaguer, concretament al punt quilomètric 1.126,8, al terme de l'Hospitalet de l'Infant.

Un pressupost de gairebé 3 milions d'euros

Sobre el paper, aquestes obres, amb un pressupost total de 2.804.939 euros, han de millorar la funcionalitat dels enllaços i permetre els girs a l'esquerra, permetent un increment dels nivells de seguretat viària en aquesta carretera.

De fet, s'inscriuen dins del projecte anunciat pel govern espanyol de construir una onzena de rotondes al tram de 66 quilòmetres de carretera N-340 al seu pas per les Terres de l'Ebre després de la implantació, fa més d'un any, del desviament obligatori de camions per l'AP-7 —que deixarà de ser de peatge a partir de l'any nou.

També et pot interessar