forum-pesca-dieta-mediterrania

El I Fòrum Pesca Dieta Mediterrània reuneix professionals del sector a Sant Carles de la Ràpita

Els passats 4 i 5 d'abril el municipi ebrenc va acollir la primera edició d'aquest Fòrum

Els passats 4 i 5 d'abril,Sant Carles de la Ràpita va acollir la primera edició del Fòrum Pesca Dieta Mediterrània, el qual té com a principal objectiu fer ressò de la importància del peix en els costums alimentaris de la societat. El Fòrum va ser organitzat per l'Organització de Productors Pesquers de Sant Carles de la Ràpita i la Confraria de Pescadors Verge del Carme de Sant Carles de la Ràpita, en col·laboració amb l'Ajuntament del municipi i de la Fundació Dieta Mediterrània.

Les jornades van acollir desenes de professionals del sector  que van posar en manifest les seves opinions i coneixements respecte al peix, la gastronomia i la importància de seguir una bona alimentació amb aquest tipus de recursos.  La Dieta Mediterrània, reconeguda com una de les més saludables, esdevé un eix principal de l'agroalimentació de qualitat.  És per això que es va decidir realitzar un Fòrum que destaqués aquest aspecte, així com la rellevància de seguir treballant i investigant en el sector. 

La Dieta Mediterrània, un estil de vida

Més enllà dels productes gastronòmics que conformen la Dieta Mediterrània trobem les celebracions, tradicions, estils de cuinar, etc. A més, es caracteritza per ser combinada amb l'exercici físic per tal de potenciar la seva efectivitat. Així doncs,  esdevé un estil de vida completament benigne per la nostra salut que se situa entre els models de vida saludables referents.

forum-pesca-dieta-mediterrania
Desenes de professionals del sector van participar en el Fòrum Pesca Dieta Mediterrània | Cedida

 

Sant Carles de la Ràpita, escenari perfecte per la celebració del I Fòrum Pesca Dieta Mediterrània

El municipi ebrenc compta amb un dels ports més importants de Catalunya a causa del volum de les seves pesques i del nombre de barques que el formen. Aquestes dades es tradueixen en una producció que suma els 14,5 milions d'euros i els 3.526 milions de tones de captures. Cal destacar, també, la important producció d'arròs i el cultiu de l'olivera, tret que situa a Sant Carles de la Ràpita com una de les comarques que formen la Denominació d'Origen Protegida Montsià-Baix Ebre per l'elaboració d'oli d'oliva. 

Així doncs, el municipi ha esdevingut la capital del Fòrum Pesca Dieta Mediterrània, gràcies a la seva  projecció internacional i la qualitat de les seves produccions, les quals són pilars fonamentals de la Dieta Mediterrània.