Imatge d'arxiu d'un tramvia

La Generalitat estudiarà la viabilitat del tren-tramvia a les Terres de l'Ebre

Aquesta nova línia, que tindria 41 quilòmetres, connectaria Roquetes-Tortosa amb l'Aldea, Amposta, la Ràpita i Alcanar

El Govern estudiarà la viabilitat d'un servei de tramvia a les Terres de l'Ebre. En aquest sentit, el Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya ha adjudicat l'estudi de factibilitat d'un nou tren-tramvia a les comarques ebrenques. La nova línia connectaria, amb una freqüència inferior als quinze minuts, Roquetes-Tortosa amb l'Aldea, Amposta, la Ràpita i Alcanar. Aquesta nova connexió tindria una longitud estimada de 41 quilòmetres.

El document ha de valorar la seva viabilitat i incorporar una estimació del cost del projecte així com una proposta d'explotació del servei i una anàlisi de la demanda potencial. La redacció de l'informe, que s'ha adjudicat a Ayesa Enginyeria i Serveis per un import de 88.200 euros (abans d'IVA), s'ha d'executar en un termini de vuit mesos.

Un transport intermodal

La nova connexió, amb el pas del tren en trams interurbans i tramvia en trams urbans, hauria de preveure tant la intermodalitat com la connexió amb altres serveis ferroviaris a l'estació de l'Aldea per tal que esdevingui una ròtula ferroviària de connexió de les comarques ebrenques amb València, Tarragona i Barcelona.

El traçat ha de preveure dos trams: d'una banda, la connexió Roquetes-Tortosa amb l'Aldea, i de l'altra, l'Aldea – Amposta - la Ràpita - Alcanar. L'impuls d'aquest informe respon a la voluntat del Govern de configurar la mobilitat futura del país tenint en compte nous centres d'activitat que necessitaran la configuració de transports amb una «visió diferent de la tradicional que considera, principalment, la radialitat vers la gran regió metropolitana».