Els aiguats a Alcanar han provocat diverses destrosses

El govern espanyol aprova 2,4 MEUR per pal·liar els danys dels aiguats d'Alcanar

La subvenció es destinarà a reparar infraestructures municipals (equipaments o instal·lacions) i la xarxa viària

El Ministeri de Política Territorial ha publicat la resolució d'un conveni amb la Generalitat per la gestió dels ajuts de 2,4 MEUR destinats a pal·liar els danys dels aiguats d'Alcanar de l'1 de setembre de l'any 2021. La subvenció, acordada pel Consell de Ministres i gestionada per la Generalitat, es destinarà a reparar infraestructures municipals (equipaments o instal·lacions) i la xarxa viària.

Així mateix, el Ministeri de Política Territorial també ha publicat els convenis per pal·liar els danys provocats per l'incendi d'Artesa de Segre - Castellar de la Ribera (88.000 euros) i del foc del Pont de Vilomara - Rocafort (79.990 euros). En aquest sentit, les quantitats aprovades en aquests tres convenis serviran per cobrir el 50% de les despeses, segons l'estimació de danys.

Cal recordar que Catalunya gestiona les subvencions per catàstrofes al seu territori aplicant el conveni marc de col·laboració, de 20 de desembre del 2018. Segons ha explicat el Ministeri de Política Territorial, les subvencions a la Generalitat per reparar danys de situacions catastròfiques (inundacions, incendis i nevades) ha estat de 48,7 MEUR en els darrers quatre anys.