Pla general de la plataforma marina del projecte Castor, amb la costa del Montsià al fons

El govern espanyol admet que fa 2 anys que han caducat els taps que segellen el Castor

Mulet ha acusat l'executiu de ser «còmplice d'una temeritat»

El govern espanyol ha admès que els taps que segellen els pous de la plataforma Castor  han caducat, com a mínim, gairebé dos anys. I és que es van instal·lar a l'abril de l'any 2016 i s'estima que aquests tenen una vida d'entre dos i quatre anys.

L'escrit que ha plasmat l'executiu recull que «els tretze pous de l'emmagatzematge es troben segellats de manera temporal, no permanent, mitjançant l'emplaçament de dues tapes mecàniques a diferents profunditats. No obstant això, com que es va tractar com a solució temporal, es van instal·lar uns taps amb una vida útil que està pròxima a completar-se».

El senador de Compromís, Carles Mulet, s'ha mostrat molt desconcertat i ha considerat el govern de Sánchez com a «còmplice d'una temeritat».

Un projecte «mal dissenyat»

La resposta del govern espanyol ha estat clara, i és que preveu la necessitat d'acordar el seu desmantellament, sent aquesta acció la solució d'un projecte que, tal com ha considerat l'executiu està «mal dissenyat». No obstant això, s'haurà de realitzar per fases.

Mulet ha aprofitat per replicar que «ara ens assenyala que tot es mantindrà així fins al desmantellament d'aquestes», fent referència al fet que el govern, anteriorment, va admetre que l'empresa ENAGAS  ha realitzat totes les accions relacionades amb la gestió de la instal·lació, que ha de ser desmantellada.

A més, el senador ha afegit que «sembla com si no haguessin llegit els riscos associats a un accident en la planta o la ministra Ribera no hagués après de les lliçons de la vergonyosa tramitació d'aquest projecte a la carta d'empreses que tenen en el seu ADN  fer negoci dels diners públics, sense miraments i sense ruboritzar-se per a res».

Per altra banda, Mulet  ha continuat el seu discurs, recordant el veto del PP  i PSOE  perquè es dugui a terme una investigació a la cambra Alta, creient que «vulneren els nostres drets i entenem que vulneren el mateix reglament», exigint al partit que permetin la votació de la petició en el Ple.

Per acabar, ha demanat la inclusió d'una partida per al desmantellament de la planta en els pressupostos generals per al 2022, ja que «és una temeritat mantenir així una planta en alta mar que res de bo pot dur a la comarca i els seus sectors productius».