Imatge aèria del port de Sant Carles de la Ràpita. Imatge del 10 de juny del 2021

La Ràpita deixa enrere Sant Carles i fa oficial el canvi de nom

El plenari ha aprovat el canvi | L'oposició retreu al govern municipal que hagi començat a canviar els logos oficials amb el nou topònim

La decisió és definitiva. El topònim Sant Carles de la Ràpita té els dies comptats. El plenari de l'Ajuntament ha aprovat aquest divendres el canvi de nom del municipi, que passarà a ser La Ràpita de manera oficial.

Una decisió que s'ha pres després de la consulta feta al municipi el passat octubre, on van participar-hi 3.329 persones, el 26,72% del cens de 12.458 electors. En no arribar al 20% de suports en una de les opcions, l'alcalde Josep Caparrós, va assegurar que seria feina dels grups polítics decidir què es fa amb els resultats.

La proposta ha rebut els vots a favor dels deu regidors de l'equip de govern municipal (ERC) i una regidora no adscrita. D'altra banda, els sis regidors de Junts, PSC i Més Ràpita hi han votat en contra. 

Adeu Sant Carles de la Ràpita. Hola La Ràpita

La Ràpita serà el nom oficial de la població un cop superat el període d'exposició pública. Tot seguit, la Generalitat rebrà l'expedient i es publicarà al DOGC la resolució definitiva. Fins al moment, encara serà Sant Carles de la Ràpita, però té els dies comptats. 

La nomenclatura s'ha decidit al plenari de l'Ajuntament de la localitat. Un procés que ha sigut llarg, després de fer una votació als convilatans de la localitat i no aconseguir un gran èxit de participació per tirar-ho endavant.

Una consulta on La Ràpita va tenir 2.246 vots (el 18,03%), 1.045 van optar per mantenir Sant Carles de la Ràpita, amb nou vots en blanc i 28 nuls. En total, una participació del 26,76% que no va ser suficient per fer-ho oficial després de la votació ciutadana.

Sobre l'abstenció del 73% en la consulta, els regidors que s'han oposat a la decisió del canvi de nom, han dit que és causa d'un desinterès general de la població pel debat sobre el topònim.

A més, han retret al govern municipal que hagi començat a canviar els logos oficials de la localitat, amb el nom de La Ràpita, abans de la votació d'aquest divendres. Data que havia d'oficialitzar, o no, el canvi de nom.