La Guàrdia Civil intervé vuit quilos de picadura de tabac comprada per internet

Els tabac es trobava en un magatzem d'una empresa de paqueteria i ha estat detectat per l'olor que desprenia

Aquest passat dimarts, dia 31 de juliol, a la tarda, agents de la Patrulla Fiscal Territorial de  la Guàrdia Civil de Sant Carles de la Ràpita, van intervenir un total de 8,125 quilograms de tabac adquirit a través d'un portal d'anuncis d'internet, que es trobava en un magatzem d'una empresa de paqueteria.

Arran de les darreres intervencions de la Guàrdia Civil relacionades amb la prevenció del contraban de tabac, a través dels canals propis d'investigació i informació, durant la tarda del dimarts es va detectar diferents paquets en el magatzem, que per l'olor que desprenien, es creia que podien contenir tabac d'origen desconegut. L'empresa va trucar a la policia, que immediatament es va dirigir a l'empresa per intervenir els paquets. 

Els enviaments de tabac anaven dirigits a tres persones diferents

Els enviaments anaven dirigits a tres individus d'Amposta, Alcanar i l'Ampolla. Si més no, freqüentment els destinataris no són els receptors reals, per la qual cosa es va iniciar una investigació per trobar-los. Finalment, un cop localitzats, els destinataris reals van ser citats al centre de distribució, per procedir a l'obertura dels paquets en la seva presència. A l'interior de les capses es van trobar diverses bosses de plàstic que contenien el tabac de 'liar', sense cap mena de documentació.

Per aquest motiu, es va fer una acta-denúncia en el marc de la Llei 12/95 de Repressió de Contraban, per comercialitzar i fer circular aquesta quantitat de tabac fora dels canals establerts, a tres persones d'entre 29 i 59 anys, de nacionalitat romanesa i polonesa. La Guàrdia Civil, informa els consumidors que la comercialització i circulació de tabac fora de la legalitat establerta està prohibida, i a més no compta amb les garanties de qualitat i de control sanitari necessàries, a les quals es troba el tabac comercialitzat, la qual cosa pot suposar un risc acumulat als ja existents en el consum.

Un agent de la Guàrdia Civil amb el tabac interceptat.
Un agent de la Guàrdia Civil amb el tabac interceptat. | Cedida