Foto de família del descobriment de la placa commemorativa en homenatge als treballadors de Vandellòs I

Homenatge als treballadors de Vandellòs I que van atendre l'incendi de 1989

L'acte s'ha celebrat aquest dissabte al gimnàs d'Hifrensa de l'Hospitalet de l'Infant

Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant ha homenatjat aquest dissabte els treballadors de la central nuclear de Vandellòs I que durant l'incendi del 19 d'octubre de 1989 van evitar una gran catàstrofe nuclear. L'acte, que ha tingut lloc al gimnàs d'Hifrensa, ha estat organitzat per l'Asociación de Técnicos en Seguridad Nuclear i de Protección Radiológica (ASTECSN), amb la col·laboració de l'Ajuntament i el Grup de Dones Blanca d'Anjou.

L'alcalde del municipi, Alfons Garcia; el veí Brauli Conejo, extècnic de la nuclear que ha coordinat l'homenatge; i Julio Pérez i Agustina Sterlin, representants de l'ASTECSN, han destacat «la valentia, la generositat, l'alt grau de responsabilitat i la professionalitat» dels empleats de la central que van actuar d'una «manera heroica».

En aquest sentit, han mostrat el seu agraiment i l'admiració cap a totes aquelles persones que van evitar la catàstrofe i també han recordat aquells que ja no hi són. En acabar els parlaments, s’ha descobert una placa de reconeixement a la plaça de l'Hospitalet de l'Infant propera al Poblat d'Hifrensa, on encara viuen molts dels treballadors de la central nuclear de Vandellòs I que van intervenir el dia de l’incident.