Pla general del nou accelerador lineal que s'ha posat en marxa aquest dilluns 19 de juliol a l'Hospital de la Santa Creu de Jesús

L'Hospital de la Santa Creu de Jesús posa en funcionament el nou accelerador lineal

El nou equipament evitarà als pacients oncològics ebrencs desplaçar-se a l'Hospital Sant Joan de Reus

Pas endavant de l'Hospital de la Santa Creu de Jesús (Baix Ebre) en el tractament contra el càncer. El centre ebrenc ha posat en marxa el nou accelerador lineal per a tractaments oncològics. Es tracta d'un aparell que permetrà realitzar qualsevol de les tècniques existents de la radioteràpia, incloses les més innovadores.

Així, es podran fer tractaments guiats per la imatge i l'arcoteràpia volumètrica modulada, que localitza en tot moment on es troba el tumor i permet adaptar cada sessió. La substitució de l'aparell va iniciar-se al febrer i durant els últims mesos s'han fet les proves de calibratge.

Amb aquest equipament, el centre hospitalari tornarà a atendre als pacients oncològics de la regió sanitària de les Terres de l'Ebre, que s'havien de desplaçar a l'Hospital Sant Joan de Reus.

La gerent de la regió sanitària Terres de l'Ebre, Mar Lleixà, ha apuntat que «l'aparell permetrà millorar els recursos sanitaris i la qualitat de vida de les persones».