Més de quatre hectàrees calcinades en l'incendi forestal de Tivissa

Durant la crema de la zona de vegetació, han participat 40 dotacions, 32 terrestres i 8 aèries, dels bombers

Passaven pocs minuts d'un quart de dues del migdia, quan els Bombers de la Generalitat han rebut l'avís d'un incendi a la carretera C-44, a Tivissa, a la comarca de la Ribera d'Ebre,  el qual hauria començat vora el punt quilomètric 15,5 de la via. Finalment, els Bombers han donat per estabilitzat l'incendi faltant un minut per arribar a dos quarts de quatre de la tarda. A més, segons informacions del Servei Català de Trànsit, s'ha tallat la carretera en tots dos sentits.

42 dotacions es despleguen en l'incendi de Tivissa

L'incendi, el qual ha avançat en direcció sud-oest des de la carretera per una zona forestal, ha generat algun petit incendi a l'altra banda de carretera, el qual s'ha pogut controlar ràpidament. L'entrada de la marinada ha fet que es prioritzés l'extinció del foc en el flanc dret de l'incendi.

Els Bombers, en un primer moment, han informat que fins al lloc de l'incident s'hi han desplaçat una quinzena de dotacions terrestres i 7 mitjans aeris. Les darreres informacions, però, han confirmat que han estat 32 dotacions terrestres, entre les quals hi havia unitats del Grup d'Actuacions Forestal (GRAF) i una ambulància del Grup d'Emergències Mèdiques (GEM) dels Bombers. A més, també s'ha comptat amb el suport de 10 mitjans aeris, on hi havia dos helicòpters de comandament, 4 helicòpters bombarders i 4 avions de vigilància i atac.

A totes aquestes dotacions, s'hi han sumat moltes més de suport. Cinc patrulles dels Mossos d'Esquadra, quatre unitats dels Agents Rurals i 2 vehicles GPIF, dues unitats de les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) i una ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

Incendi a banda i banda de la carretera C-44 a Tivissa
Incendi a banda i banda de la carretera C-44 a Tivissa | Bombers

L'incendi afecta una zona d'interès natural 

Segons han explicat els Agents Rurals després de definir el perímetre, la superfície afectada seria de 4,25 hectàrees i n'estan investigant les causes. A més,  el foc ha afectat l'Espai d'Interès natural (EIN) Serra de Tivissa-Vandellòs-Llaberia-Colldejou, on la zona vegetal cremada està formada per pi blanc i matoll. D'altra banda, l'incendi només s'ha produït en  zona vegetal, és a dir, no hi havia cap zona urbana a prop. 

Tallada la C-44 a causa del foc a Tivissa

A conseqüència de l'incendi, que ha cremat a banda i banda de la via, el Servei Català de Trànsit ha  tallat la carretera C-44 en els dos sentits de circulació entre els quilòmetres 3,5 i 17,  des de Tivissa fins a Vandellòs. A més, no es podia enllaçar des de l'AP-7 fins a la C-44, a no ser que es fos veí de Vandellòs o municipis que hi ha abans d'arribar a aquesta població. 

L'incendi ha afectat un Espai d'Interès Natural
L'incendi ha afectat un Espai d'Interès Natural | Bombers

 

Dimecres va cremar una zona de bosc a Tarragona

Durant la tarda d'ahir dimecres, 25 de juliol, els Bombers van rebre l'avís d'un incendi al barri de Sant Salvador a Tarragona. L'incident, que va tenir lloc al passeig de Santa Isabel, entre la carretera N-240 i el riu Francolí, i els bombers van enviar dues dotacions aèries i set terrestres.

En aquest sentit, va cremar una zona de bosc arbrat i pi. Els Bombers, els quals van prioritzar l'extinció del flanc esquerre, ja que es podia estendre cap a aquesta zona de pi i podria expandir-se per una gran zona de massa forestal. A més, per la part dreta es va preveure que no es pogués estendre, ja que afectava la llera del riu.

L'incendi tarragoní es va donar per controlat al voltant de tres quarts de vuit del vespre, quan els bombers van donar per estabilitzat l'incendi. Després de controlar les flames, estimen que s'haurien cremat uns 8.000 metres quadrats de vegetació, tal com van afirmar Agents Rurals. L'incendi s'ha donat per extingit a dos quarts de deu de la nit.