Un incendi forestal a Tivissa activa vint unitats dels Bombers

Els bombers tenen el foc estabilitzat i no hi ha cap persona afectada

Cap a dos quarts d'una d'avui divendres, 13 de juliol, els Bombers de la Generalitat han rebut l'avís per un incendi que s'ha declarat a Tivissa, a la Ribera d'Ebre. El foc s'ha produït al barranc de Jovara, una zona forestal i muntanyosa de molt difícil accés. El foc ha cremat la part baixa de la carena i ha anat progressant lentament. Els Bombers de la Generalitat han pogut estabilitzar l'incendi forestal al voltant de dos quarts de tres del migdia. 

El cos de Bombers ha activat fins a vint dotacions, catorze de terrestres i sis d'aèries, que estan duent a terme les tasques d'extinció. Segons les primeres estimacions dels Agents Rurals, les flames han afectat una superfície de 6.000 metres quadrats, que formen part de l'espai Xarxa Natura 2000 de les muntanyes de Tivissa-Vandellòs-Llaberia, i n'estan investigant les causes. Afortunadament, no hi ha hagut cap persona afectada, ni per ferides ni per intoxicació de fum. 

Al voltant d'un quart de sis de la tarda, els Bombers han donat l'incendi per controlar i s'han retirat part de les dotacions que s'havien desplaçat fins a Tivissa. Des de llavors, són onze dotacions terrestres que s'han quedat remullat la zona. 

Imatge de l'àrea afectada a l'incendi de Tivissa.
Imatge de l'àrea afectada a l'incendi de Tivissa. | cedida Bombers

Incendi en una zona de difícil accés a Tortosa crema 300 metres quadrats de vegetació

Aquesta mateixa setmana els Bombers de la Generalitat ja van treballar en un altre incendi forestal a les Terres de l'Ebre. Aquest dilluns, 9 de juliol, es va declarar un incendi en una zona de difícil accés a l'àrea de Monaspre, dins del teme de Bítem, entitat de poblaicó adscrita a la ciutat de Tortosa. 

Fins al lloc de l'incendi hi van acudir disset dotacions dels Bombers de la Generalitat, deu de terrestres i set d'aèries. El foc es va declarar al voltant d'un quart de sis de la tarda i, en ser una zona on l'accés és complicat, els bombers van haver d'arribar-hi en helicòpter. Al voltant de les nou del vespre, el foc ja es va donar per extingit, i  les flames van afectar uns 300 metres quadrats de vegetació