Incendi forestal RIbera d'Ebre

Els Bombers donen per extingit finalment l'incendi de la Ribera d'Ebre

Els Bombers de la Generalitat així ho han fet saber aquest diumenge a les 21.00 hores | Ara, les administracions vetllaran per pal·liar les conseqüències del foc

Els Bombers de la Generalitat han donat per extingit totalment l'incendi forestal de la Ribera d'Ebre. Els serveis d'emergència així ho han fet saber aquest diumenge a les 21.00 hores, onze dies després que es declarés el foc. Malgrat les flames ja es van controlar i estabilitzar, durant aquests dies els bombers seguien treballant per refredar la zona i els punts calents i evitar que revifés. Ara, és el torn de les administracions, que hauran de pal·liar les conseqüències del foc. 

L'incendi de la Ribera d'Ebre, extingit 11 dies després

L'incendi que es va declarar a la Ribera d'Ebre fa gairebé dues setmanes i que ha acabat amb més de 6.500 hectàrees s'ha extingit totalment. Així ho han fet saber aquest diumenge a la nit els Bombers de la Generalitat a través del seu compte de Twitter. Ja feia dies que l'incendi es trobava controlat i estabilitzat, però els bombers seguien treballant per refredar alguns punts calents i evitar, d'aquesta manera, perilloses revifades de les flames. 

El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha felicitat tots els cossos de seguretat i emergències que durant aquests onze dies han estat participant en l'extinció de les flames. Cal recordar que més d'un centenar de dotacions i prop d'uns 400 bombers van desplaçar-se fins al lloc per intentar reduir el perímetre d'afectació. 

Incendi forestal RIbera d'Ebre
Imatge de l'incendi forestal a la Ribera d'Ebre, ja extingit. | Judit Sabaté

 

Ara, torn de les administracions per pal·liar els danys del foc

Després que s'hagi extingit totalment l'incendi, és el torn de les administracions. Generalitat, Ajuntaments i Estat espanyol s'hauran d'encarregar de pal·liar els danys que el foc ha causat a agricultors i ramaders. Tots ells reclamen mesures urgents i inversions futures per prevenir els incendis forestals, la desertització i la despoblació de les comarques del sud de Catalunya. 

També et pot interessar: