Incendien una vintena de contenidors durant la nit a Tortosa

La Policia Locla i els Mossos investiguen els fets

Una vintena de contenidors d’escombraries han sigut incendiats la matinada d’aquest divendres, 7 de desembre, a Tortosa. Els fets han tingut lloc al voltant de les tres de la matinada, quan s’ha tingut constància que s’havien incendiat uns vint contenidors en diversos carrers de la ciutat. Concretament, han cremat els contenidors que estaven ubicats a les illes del carrer de Rieral de Caputxins, al carrer de Vergés Paulí, al carrer de Despuig, al carrer de Barcelona, i al carrer del Poeta Vicent García.

De la vintena de contenidors que s’han incendiat, catorze han quedat completament calcinats per les flames. Des de primera hora del matí els equips de neteja han estat retirant els contenidors afectats i restablint les afectacions de l’entorn. A causa d’aquesta crema de contenidors, el servei de recollida d’escombraries es veurà alterat alguns dies, ja que s’han de canviar els contenidors malmesos. A més, en alguns casos s’hauran de reordenar els contenidors d’algunes illes per cobrir les necessitats dels punts afectats.

L'Ajuntament condemna els fets i demana comprensió per l'alteració del servei

L’Ajuntament de Tortosa ha condemnat aquests actes vandàlics que han tingut lloc a la matinada, i ha assenyalat que poden ser constitutius d’un delicte de danys. A més, el consistori ha demanat la comprensió dels usuaris que es puguin veure afectats per l’alteració del servei de recollida, fins que aquest no es pugui restablir completament.

Diverses dotacions dels Bombers de la Generalitat s’han traslladat fins a Tortosa per extingir les flames que cremaven una vintena de contenidors, ubicats en diversos punts i carrers de la ciutat. Fins al lloc dels fets també hi han acudit la Policia Local de Tortosa i els Mossos d’Esquadra, que es troben investigant els fets i demanaen la col·laboració ciutadana perquè aporti la màxima informació i, així, descobrir l'autoria dels incendis. L’incendi dels vint contenidors no ha provocat cap ferit, ni per cremades ni per intoxicació de fum. Els focs tampoc han provocat més desperfectes, més enllà dels mateixos contenidors.