L'alcalde de Móra d'Ebre, Joan Piñol, al balcó del riu Ebre

Joan Piñol deixarà de ser alcalde de Móra d'Ebre aquest divendres

El nou batlle de la capital de la Ribera d'Ebre serà Rubén Biarnés

L’alcalde de Móra d’Ebre, Joan Piñol, deixarà l'alcaldia del municipi aquest divendres en el marc d'un ple extraordinari. En declaracions a Canal Terres de l'Ebre, el batlle ha explicat que renuncia al càrrec per motius de salut i per donar un impuls al seu successor, Rubén Biarnés, de cara a les eleccions municipals del 28 de maig de 2023. Així mateix, ha recordat que ja havia anunciat que no esgotaria l'actual mandat.

Amb la seva decisió, Piñol, de 55 anys, tancarà una etapa d'onze anys a l'alcaldia de Móra d'Ebre, càrrec que va assumir l'any 2011. En aquest sentit, ha estat alcalde sota les sigles de Convergència i Unió i els darrers tres anys amb les de Junts per Móra d'Ebre. Abans d'ocupar l'alcaldia, entre 2007 i 2011, va ser cap de l'oposició, mentre que entre 1995 i 2003 va ser regidor de govern.

En declaracions al 'Diari de Tarragona', Joan Piñol, ha assenyalat que «no té sentit esgotar el mandat quan al meu equip hi ha gent molt capacitada i amb ganes de liderar. Penso que en política és molt important saber plegar i prendre la decisió a temps».

Rubén Biarnés serà el nou alcalde de Mora d'Ebre

El successor de Joan Piñol a l'alcaldia del municipi de la Ribera d'Ebre serà l’actual regidor Turisme, Comerç i Promoció Econòmica i Projectes Estratègics, Rubén Biarnés. El nou batlle assumirà el càrrec en funcions a partir de divendres, mentre que serà proclamat alcalde a finals d'aquest mes de juny en un plenari.

Biarnés, de 49 anys, va entrar com a regidor a l'Ajuntament de Móra d'Ebre el setembre de 2019, ocupant la vacant que va deixar Noèlia Guirao.