Un aparador de material de l'empresa Kronospan a la fira Interzum Guangzhou 2021.

La multinacional que invertirà 180MEUR a Tarragona i crearà més de 100 llocs de treball

Kronospan s'instal·larà al polígon Catalunya Sud de Tortosa

Les Terres de l'Ebre preparen l'arribada d'una nova gran multinacional. Es tracta de l'empresa austríaca Kronospan que desembarcarà a Tortosa amb una inversió de 180 milions d'euros i la creació de 180 llocs de feina directes, segons ha pogut saber l'ACN.

La multinacional europea és especialitzada en la producció de planxes de fusta per a mobles 100% sostenibles. Una iniciativa que arriba a la capital del Baix Ebre que suposarà la inversió estrangera més gran feta mai a la zona.

Kronospan, l'Ajuntament de Tortosa i el conseller d'Empresa, Roger Torrent, tenen previst anunciar la inversió, en la que porten treballant mesos, en una roda de premsa aquest dijous al matí al consistori.

La multinacional austríaca, que ja té una planta a Burgos, és una companyia d'economia circular i la seva inversió encaixa en l'aposta de les administracions per una indústria més verda i sostenible.

Ja fa unes setmanes que les màquines han començat a desbrossar una gran parcel·la de vint hectàrees que quedava lliure al polígon Catalunya Sud.
 

Feina a més de 14.500 persones

Kronospan, fundada l'any 1897 a Lungötz (Àustria), té més de 40 fàbriques arreu del món, en llocs com el Regne Unit, Hongria, els Estats Units, Rússia, Dinamarca, França o Romania, entre d'altres.

La multinacional dona feina a més de 14.500 persones, i té en la sostenibilitat un dels seus pilars fonamentals. De fet, la companyia allarga el cicle de vida de la fusta a través de tractaments i processaments que permeten el reciclatge i un nou ús per al material.