Cartell de Kronospan davant la primera de les sis naus de la fàbrica del polígon Catalunya Sud que ja s'ha aixecat

Kronospan, la multinacional instal·lada a Tarragona que busca 150 treballadors

Els primers 41 treballadors que contractarà la multinacional s'incorporaran aquest mes de juliol

La multinacional de la fusta Kronospan, que invertirà més de 400 milions d'euros a Tortosa, ha començat el procés de contractació dels primers treballadors per a la planta de la capital ebrenca. Concretament, són una quarantena d'operaris de manteniment i producció que s'incorporaran aquest mes de juliol, tot i que la companyia començarà a produir els primers taulers de fusta a finals d'any.

En aquest sentit, en els pròxims mesos, Kronospan preveu la contractació de gairebé 150 persones més els pròxims mesos. L'empresa s'ha compromès a cobrir la immensa majoria de llocs de treball amb persones del territori. La previsió és de 180 llocs de treball que poden superar els 300 amb una segona línia de treball i multiplicar-se amb la implantació d'un clúster de la fusta al voltant de la planta.

Els primers 41 treballadors que es contractaran són operaris de producció i manteniment

Les entrevistes de feina als primers noranta candidats —la majoria homes de mitjana edat— es fan a la delegació del Govern a les Terres de l'Ebre des d'aquest dimarts. El Departament d'Empresa i Treball i el SOC es preparen per oferir, si cal, formació específica si costa cobrir alguns perfils laborals, com pot passar amb els operaris de maquinària pesant.

Les primeres ofertes, 41, són per contractar operaris de producció i manteniment, per exemple especialistes en mecànica, electricitat i electrònica. Com ha apuntat Pau Miralles, representant de recursos humans de Kronospan Tortosa, aquests són perfils «fàcils» de cobrir, mentre que altres llocs de manteniment o els operaris de maquinària pesant costaran més.

Els primers entrevistats han sortit satisfets

En les primeres entrevistes s'han convocat 90 treballadors. Els candidats de les primeres entrevistes han sortit satisfets. El Jesús, el Julio i l'Albert viuen a la zona, tenen 46, 55 i 52 anys i han ofert a l'empresa la seva experiència. «Busquen molts perfils i per la meva experiència podria fer des d'operari a maquinista», ha dit el Jesús.

El Julio també ha sortit de l'entrevista content i satisfet amb «l'estabilitat i el projecte de futur» que ofereix la multinacional. «Tinc coneixements que crec que els han quadrat i que puc establir una relació amb l'empresa», ha explicat.

Finalment, l'Albert també ofert un ampli ventall d'experiència per encaixar a Kronospan Tortosa. «Ha estat una entrevista ràpida i dinàmica, he explicat el currículum. Tinc la carrera de periodisme i he treballat en un munt de coses. El lloc és d'operari de producció, però veurem», ha assenyalat.