Imatge de la C-12, al seu pas per Jesús

Liciten per 918.000 euros les obres de millora de la carretera C-12 al seu pas per Jesús

L'actuació, que s'allargarà durant cinc mesos, suposarà la construcció d'una nova rotonda d'accés al nucli urbà

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat el procés de la licitació de les obres de millora de la carretera C-12 per substituir l'actual encreuament semafòric per una rotonda d'accés al nucli urbà de l'Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Jesús, a Tortosa (Baix Ebre). L'actuació té un import de 918.000 euros i un termini d'execució de cinc mesos. Està previst construir una nova rotonda al principal accés al nucli urbà que substituirà la intersecció semaforitzada existent. La rotonda estarà enllumenada, tindrà un radi exterior de 25 metres, una calçada anular de 8 metres d'ample i vorals d'1,50 metres. A més, el projecte preveu millorar la cruïlla existent al camí dels Masets de Pinyol, també a Jesús.

Aquesta millora consistirà en la construcció de noves vies d’acceleració i desacceleració en aquest punt i la construcció d’un camí paral·lel a la carretera C-12, entre la nova rotonda situada i aquest accés, que es troben a uns 700 metres. Aquest nou tram de camí permetrà canalitzar tot el trànsit local d’accés al camí de Masets de Pinyol des de l’EMD de Jesús en condicions de seguretat viària a través de la intersecció existent de la C-12.

A més de la licitació de l’obra també es liciten els contractes de servei per a l'assistència tècnica de control de qualitat de les obres del projecte constructiu i de coordinació de seguretat i salut i la direcció de les obres.