Imatge dels responsables de la recerca d'un tanc italià de la Guerra Civil al riu Ebre

Localitzen un tanc de la Guerra Civil sota les aigües del riu Ebre

El vehicle militar va ser enfonsat per militars italians fa 84 anys al terme municipal de Flix

Un grup de militars de l'Aragó, integrat per efectius dels regiments de Pontoneros de Monzalbarba i l'Espanya 11, i el responsable de l'empresa Condor Georadar, Luis Avial, han localitzat les restes d'un tanc italià de la Guerra Civil al riu Ebre, al seu pas per Flix , segons ha avançat el diari 'Heraldo de Aragón'. La recerca del vehicle es va fer aquest passat dimecres al matí, amb el suport d'un sonar i un magnetòmetre.

Segons el citat mitjà, les imatges gravades i la massa de ferro detectada pels aparells confirmen l'existència d'una massa situada a cinc metres de profunditat del riu que podrien correspondre a les restes del tanc, que seria un model Fiat L 35. En aquest sentit, també hi hauria un altre vehicle militar a la mateixa zona.

D'aquesta manera es confirmarien les informacions d'alguns veïns del municipi de la Ribera d'Ebre, que asseguren haver vist les restes del tanc durant els anys 60 del segle passat, quan es va fer un buidatge del pantà.

Rescat del tanc amb una grua

Si s'acaba confirmant que el vehicle que hi ha enfonsat al riu Ebre és un tanc, la pròxima setmana es podria iniciar el rescat del vehicle militar amb una grua i la participació de bussejadors. Un dels participants en la troballa explicava que l'any 2013 ja es va fer un intent en què es va localitzar el vehicle, però no es va poder rescatar.

El vehicle va ser llançat a l'aigua pels militars italians l'any 1938, ja que es va espatllar anant cap a Barcelona i va quedar aturar enmig de la carretera. Des de llavors, fa 84 anys, roman enfonsat sota les aigües del riu Ebre.