Pa de Sant Jordi fet a la Pastisseria Larrosa de Flix

El millor pa de Sant Jordi de Catalunya es fa a les Terres de l'Ebre

Pau Carranza, de la Pastisseria Larrosa de Flix, ha guanyat la cinquena edició d'aquest concurs

El millor pa de Sant Jordi 2022 de Catalunya es fa a la Pastisseria Larrosa de Flix. Pau Carranza n'és el propietari i pastisser d'aquest establiment situat al número 6 de la plaça del Mercat del municipi de la Ribera d'Ebre. 

Aquesta era la cinquena edició del concurs per a professionals i per alumnes del Millor Pa de Sant Jordi. El jurat, format per professors de les escoles més importants del territori català, ha valorat totes les peces que s'han portat al certamen. 

El pastisser i forner Pau Carranza de la Pastisseria Larrosa ha agafat el relleu de Miquel Guich del Forn del Passeig, del barri de Sant Andreu de Barcelona, qui va guanyar el concurs l'any 2021. Un èxit més del jove de Flix després d'entrar a formar part de la Ruta del Bon pa de Catalunya.

En aquesta edició es comptava amb dues modalitats. La professional, oberta a tots els forners i forneres i pastissers i pastisseres, així com la d'alumnes de les diferents escoles de forners i pastisseria.

En l'apartat professional, però, hi havia una novetat molt important. Al guanyador d'aquest concurs, se li feia entrega del primer premi Eduard Crespo, creador del Pa de Sant Jordi l'any 1988.

Com tots els concursos que s'organitzen des de l'Obra Social Ernest Verdaguer de Panatics, aquest any també tindrà la part solidària. Tots els pans aportats pels participants es portaran a menjadors socials i entitats benèfiques.

Què és el pa de Sant Jordi?

Tots els pans de Sant Jordi que s'han presentat al concurs estan elaborats amb la fòrmula original creada per Eduard Crespo, que la va fer per al Gremi de Panaders de Barcelona Ciutat.

El pa de Sant Jordi s'inspira en els colors de la senyera. Es tracta d'un pa de format artesanal constituït de tres pastes diferents on els ingredients fonamentals que ha de tenir són nous, sobrassada i formatge emmental. A més, han de complir amb uns requisits específics de textura, format i fermentació. 

El pa de Sant Jordi cada vegada genera més demanda quan s'apropa la diada. Un producte que està guanyant molta importància dins de la tradició catalana, al costat de la rosa i el llibre.