Mor un home a les muscleres de Sant Carles de la Ràpita

Salvament Marítim l'ha rescatat i els serveis d'emergència l'han intentat reanimar al port, sense èxit

Un home de 71 anys ha perdut la vida avui  divendres, 20 de juliol, a les muscleres de Sant Carles de la Ràpita, a la comarca del Montsià.

Segons les primeres informacions, els fets haurien passat pels volts de les dues  de la tarda, després que l'home caigués a l'aigua en unes instal·lacions situades a uns dos-cents metres de la costa ebrenca.

Primers auxilis a l'embarcació de Salvament Marítim

L'avís als serveis d'emergència ha activat els equips de Salvament Marítim que, a través d'una de les seves embarcacions, amarrada al port de Sant Carles, han sortit cap al lloc dels fets, des d'on han traslladat la víctima  —en estat crític—  fins a terra ferma.

Al port, els serveis mèdics  han intentat reanimar l'home  mitjançant un aparell  desfibril·lador, però no han pogut fer res per salvar-lo.

Al lloc dels fets, més enllà del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i Salvament Marítim, també s'hi han desplaçat la Guàrdia Civil, els Mossos d'Esquadra i la Policia Local rapitenca.

Mor ofegada a la platja de l'Aiguassera

Setmana fatídica a Sant Carles de la Ràpita. Dilluns, 16 de juliol, una dona de 72 anys va morir ofegada mentre es banyava a la platja rapitenca de l'Aiguassera.

Les causes de l'ofegament encara no s'han pogut aclarir tot i que alguns banyistes apuntaven que, segurament, la dona estava cansada i no va poder sortir de l'aigua pel seu propi peu. D'altres, però, especulaven sobre els corrents marins, que l'haurien empès mar endins.

Platja de l'Aiguassera, a la Ràpita
Platja de l'Aiguassera, a la Ràpita | Google Maps

 

Atesa pel SEM

Al voltant de les onze del matí, la dona va demanar auxili des de l'aigua i, immediatament, altres banyistes van trucar al 112. Es va activar el servei de Salvament Marítim, però, en primera instància, la víctima va poder ser atesa pel Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), que va enviar a la platja dues unitats.

Els agents mèdics van practicar-li diverses maniobres de respiració però, finalment, van decidir que havien de traslladar la banyista a l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa. Allà, malauradament, no van poder fer res per salvar-la.