Miquel Aubà

Mor el senador i exalcalde de Gandesa, Miquel Aubà, després d'una llarga malaltia

L'Ajuntament de Gandesa decretarà tres dies de dol oficial

Dol al món polític de les Terres de l'Ebre. L'actual senador d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i exalcalde de Gandesa, Miquel Aubà i Fleix, ha mort als 58 anys. Una trista notícia que ha arribat aquest dilluns a la matinada després de lluitar contra una llarga i dura malaltia. L'Ajuntament de Gandesa decretarà tres dies de dol oficial.

Aubà, home conciliador, pagès i vitivinícola de professió, va començar la seva carrera política a Gandesa, la capital de la Terra Alta. Aquí va ser quan es va presentar a l'alcaldia amb Alternativa per Gandesa - Federació d'Independents de Catalunya (AG-FIC)

Amb aquest partit, Miquel Aubà va aconseguir ser alcalde del municipi terraltí durant dotze anys, en tres mandats consecutius, de 1999 fins al 2011. A les eleccions municipals de 2011 va ser quan va ser desplaçat de l'alcaldia per Carles Luz, de Convergència i Unió (CiU).

Durant aquest període, Aubà ha continuat sent el cap de l'oposició de l'Ajuntament de Gandesa fins a l'actualitat. Una trajectòria política que ha continuat més enllà del consistori de la capital de la Terra Alta.

Ja com a independent de la candidatura d'Esquerra Republicana de Catalunya, Aubà va ser elegit senador el 2015, el 2016 i el 2019, sent el més votat a la circumscripció de Tarragona en els tres comicis que s'ha presentat.

Pla mitjà de la diputada Norma Pujol, el president d'ERC a l'Ebre, Alfons Montserrat, i el senador Miquel Aubà
Miquel Aubà ha mort als 58 anys | ACN

Formació i trajectòria personal

Miquel Aubà es dedicava a la pagesia i a l'elaboració de vins del celler familiar de Gandesa. Municipi que l'ha vist créixer personal i professionalment. Localitat que ha estat alcalde durant dotze anys i n'era regidor a l'oposició actualment.

Un càrrec polític que compartia amb el de senador des de l'any 2015, quan en va ser escollit, i va revalidar el càrrec el 28 d'abril de 2019.  Des de la cambra alta ha estat altaveu de les demandes del territori i de la seva pagesia, des de la millora de les infraestructures fins a la revisió del cadastre rústic per acabar amb una fiscalitat que castiga el sector.

També s'ha fet portaveu de la denúncia pel cas Castor o la reivindicada descontaminació del pantà de Flix, entre d'altres. Implicat en activitats culturals i socials, el 1983 va impulsar la creació de l'assemblea local de la Creu Roja a Gandesa.