Imatge d'una aixeta amb aigua rajant

Móra la Nova ajudarà a pagar el rebut de l'aigua a famílies en risc d'exclusió social

L'Ajuntament del municipi prorroga el conveni amb Aigües de Catalunya, que hi destinarà uns 7.500 euros en els pròxims cinc anys

Móra la Nova tindrà un fons social d'aigua per a famílies en risc d'exclusió social. L'Ajuntament del municipi ha prorrogat aquest dijous el conveni amb Aigües de Catalunya durant cinc anys més. El nou acord preveu la creació d'un fons de solidaritat per ajudar a les persones que no poden pagar la factura de l'aigua. Així, l'empresa dipositarà 1.500 euros cada any, assolint la xifra de 7.500 euros fins al final de la pròrroga.

Segons ha explicat el consistori, més d'una vintena de famílies podrien demanar aquest ajut. «Quan una família no pugui fer front als talls d'aigua i tingui un informe favorable dels serveis socials del Consell Comarcal, Aigües de Catalunya es farà càrrec de dues o més mensualitats», ha detallat l'alcalde Francesc X. Moliné

Per la seva banda, el conseller delegat d'Aigües de Catalunya, Marc Pifarré, ha expressat que estan «molt contents d'haver revalidat la confiança de l'Ajuntament de Móra la Nova amb el servei d'aigua potable».

El conveni també inclou una prova pilot d'aplicació de la tecnologia 5G a l'aigua, inspecció del clavegueram amb càmera de vídeo i diverses campanyes divulgatives a l'institut escola de Móra la Nova.