Imatge d'un jove després de vacunar-se a l'EAP Terra Alta de Gandesa

Els municipis de l'Ebre amb menys immunitzats tindran punts de vacunació sense cita

Aquesta estratègia, dirigida especialment a majors de 40 anys, es desplegarà inicialment en quatre centres

Els municipis de les Terres de l'Ebre que presenten un baix percentatge de població immunitzada contra la Covid-19 tindran punts de vacunació sense cita prèvia. Es tracta d'un sistema que s'ha posat en marxa aquest dimarts i de moment, s'estendrà a quatre Equips d'Atenció Primària (EAP). El primer centre on s'ha posat en marxa aquesta estratègia de vacunació ha estat l'EAP Terra Alta, a Gandesa, on s'han inoculat 317 primeres dosis.

En aquest sentit, el Departament de Salut fa una crida especial a totes aquelles persones majors de 40 anys que encara no s'hagin vacunat, ja que és el col·lectiu amb més risc de patir complicacions. Els següents punts de vacunació seran l'EAP d'Ulldecona-La Sénia, l'EAP Ametlla de Mar-Perelló i l'EAP Sant Carles de la Ràpita-Alcanar.

La disponibilitat de dosis no és molt elevada

La gerent de la Regió Sanitària de les Terres de l'Ebre, Mar Lleixà, ha alerta que «la disponibilitat de dosis no és molt elevada, però malgrat això s'ha volgut apostar per aquesta campanya tenint en compte que s’anirà repetint el model a mesura que es tingui més disponibilitat de vacunes». Per aquest motiu, Lleixà ha demanat «prudència» a la població a l'hora d’assistir als punts de vacunació sense cita prèvia.

Salut no fa públic l'hora i lloc en què es posa en marxa aquests punts de vacunació, per tal d'evitar efecte crida de veïns d'altres municipis que puguin concentrar un alt volum de persones. L'estratègia de vacunació va dirigida a la població de referència de cada EAP i cal dur el DNI i la targeta sanitària i no haver passat haver passat la malaltia en els sis darrers mesos per poder-se vacunar.