El delegat del govern a l'Ebre lamenta les morts a l'N-340

Xavier Pallarés, delegat del govern a l’Ebre, demana al govern espanyol que compleixi amb els acords establerts i apliqui els desviaments

 

El delegat del govern a l’Ebre,  Xavier Pallarés, lamenta que segueixi morint gent a l’N-340 i ha apuntat que el territori no pot «seguir assumint més morts, ni ferits, a l'N-340» mentre el govern espanyol no apliqui els desviaments establerts en l’acord amb la Generalitat de Catalunya.  L’Estat i la Generalitat van acordar que es desviessin els vehicles pesats per l’autopista  i així poder descongestionar la carretera Nacional, amb bonificacions per als camions i alliberament de peatges per a la mobilitat interna.

 

El delegat del Govern a l’Ebre també ha lamentat «profundament» la mort d’una altra persona a l’N-340 a Alcanar, comarca del Montsià, durant la passada matinada del dimarts 7 d’agost.. S’ha produït al punt quilomètric 1.065-1.066, quan un camió i un cotxe han xocat i ha mort el conductor del turisme. Aquest és el segon accident que succeeix en aquesta via amb poques hores de diferència. El passat dilluns 6 d’agost va bolcar un camió a les Cases d’Alcanar i el conductor va resultar ferit.

 

El trànsit a les carreteres augmenta molt durant l’estiu

Pallarés també ha demanat «prudència» a tots els conductors, ja que durant el període d’estiu el trànsit a l’N-340 augmenta notablement, igual que passa a altres vies del territori. A més, també apunta que «hem d'anar amb molt de compte per evitar i lamentar fets irreversibles».

 

En Xavier també insisteix que la Generalitat té a punt les restriccions per aplicar els desviaments dels vehicles cap a l'AP-7 i exigeix que Foment aprovi les bonificacions corresponents, tot fent efectiva la mesura i el compromís que ja fa temps havien aprovat. «No podem esperar més», ha sentenciat el delegat del Govern.

 

I és que  la Generalitat ja té publicada la resolució al DOGC per aplicar les restriccions i també  ha instal·lat la senyalització vertical que informa de la restricció de vehicles pesants  a les dues vies, a través de Territori i Sostenibilitat. Ara només cal esperar que el govern espanyol se’n faci càrrec.

Imatge del camió accidentat a l'N-340 a Alcanar.
Imatge del camió accidentat a l'N-340 a Alcanar. | Canal21

 

Les desviacions serveixen per descongestionar i millorar la seguretat de l’N-340

Entre  el límit amb la província de Castelló, a Alcanar, al punt quilomètric 1.122  fins a l'Hospitalet de l'Infant, i en el tram entre  el punt quilomètric 1.176,4 a Altafulla fins a Vilafranca del Penedès els vehicles de transport de mercaderies de quatre o més eixos, iguals o superiors a 26 tones de MMA o MMC, no podran circular.

 

L’objectiu d’aquesta decisió és descongestionar i reduir la sinistralitat en aquestes carreteres i millorar la mobilitat. A més a més, amb la implantació d'aquestes mesures es podrà desviar entre 3.800 i 4.000 camions diaris de l'N-340 cap a l'AP-7, per tant,  es millorarà la seguretat i la fluïdesa  en la carretera.