Bombers incendi Bot

Nou incendi forestal a les Terres de l'Ebre, entre l'Horta de Sant Joan i Bot

17 dotacions estan treballant per extingir el foc

Les temperatures extremes han fet que aquesta sigui una setmana crítica a Catalunya. Amb més d'una trentena d'incendis forestals actius a diversos punts del territori, els Bombers han comunicat un altre entre Bot i l'Horta de Sant Joan, a les Terres de l'Ebre.

Les autoritats han rebut l'avís a les 06.23 hores d'avui, diumenge 19 de juny, i 17 dotacions terrestres i dos helicòpters estan treballant per extingir les flames com més aviat millor. 

En un principi, s'ha ficat com a prioritat el flanc esquerre, que han pogut estabilitzar i ja no hi ha flama activa, però els professionals segueixen treballant amb eines manuals i resseguint amb línia d'aigua per evitar que el foc torni a sorgir.

El flanc dret es dirigeix cap a una zona de pedra, per tant, és molt més fàcil de controlar.

A les 09.21 hores del matí, els Bombers han fet servir el seu perfil de Twitter per comunicar que l'incendi ja ha estat estabilitzat. Tanmateix, encara cal saber la superfície total afectada.

L'incendi de Corbera d'Ebre ja s'ha controlat

Corbera d'Ebre també ha patit les conseqüències de les altes temperatures i les fortes ventades, ja que es registrava el dimecres passat un incendi forestal que, juntament amb el d'Artesa de Segre, marcaria l'inici dels grans incendis forestals del 2022.

Després de dies d'intens treball, l'incendi de Corbera d'Ebre ja s'ha controlat. Tanmateix, les flames encara no han pogut extingir-se.

Les flames de l'incendi de Corbera d'Ebre
L'incendi de Corbera d'Ebre ja està controlat | Twitter / @pc_riba_roja

Les dades provisionals indiquen que aquest foc ha afectat 397,39 hectàrees, de les quals 287,11 hectàrees pertanyen a terreny forestal i la resta són terreny agrícola. 

Una setmana crítica a tot el territori

La xifra activa d'incendis forestals és massa elevada. Avui, arreu del territori català, treballen 120 vehicles d'aigua i lleugers. 25 mitjans aeris i més de 400 efectius.

A més, hi ha un risc elevat de patir incendis a pràcticament tota Catalunya. Per aquest motiu, les autoritats demanen prudència a l'hora d'anar a reserves naturals i, a més, destaquen la importància de tenir precaució amb l'ús de petards en dates tan assenyalades com Sant Joan.