Imatge d'un professional sanitari fent una prova PCR a un jove durant el cribratge massiu a Montblanc

El brot originat en un viatge de final de curs d'alumnes de Deltebre arriba als 43 contagiats

El declarat entre joves de Tortosa arriba als 54 positius

El Departament de Salut va impulsar un cribratge  entre la població menor de 40 anys de Deltebre. Aquesta es va fer durant el dilluns a la tarda i dimarts al matí, per descartar casos asimptomàtics arran del brot que afectava el municipi ebrenc. 

En total es van fer 323 proves, de les quals quatre s'hauran de repetir. Tot i això, en total s'han detectat set nous casos de coronavirus entre la població de Deltebre. 

Amb aquests nous contagis, el nombre de positius a la localitat del Baix Ebre arran del brot és de 43 contagiats. Així mateix, es comptabilitzen 347 contactes estrets. L'origen està en un viatge de final de curs a Tenerife d'estudiants de l'IES Deltebre. Aquest, a més, s'hauria propagat també en un partit de futbol posterior entre La Cava i Jesús i Maria.

El cribratge tenia com a principal objectiu frenar de pressa la transmissió comunitària. A més de l'augment del nombre de persones afectades. Salut ha agraït la coordinació i la col·laboració de veïns en les proves.

Controlat el brot entre jovent del Baix Ebre

El brot que afectava la població jove del Baix Ebre, principalment als del municipi de Tortosa, es troba sota control per part d'Epidemiologia, segons ha informat el departament de Salut. 

En les últimes dades s'ha informat que el brot afecta 54 persones que han donat positiu.