Imatge d'un gos banyant-se en una platja

Nova platja per a gossos a la costa tarragonina

Els propietaris dels animals que incompleixin les normes seran sancionats amb 300 euros

L'Ajuntament de l'Ampolla ha habilitat enguany un tram de platja per a gossos. Ho ha fet per primera vegada i l'espai està ubicat a la platja de l'Arenal del municipi del Baix Ebre. Segons ha explicat el consistori en un comunicat, aquesta platja per a gossos, que ja està senyalitzada i en funcionament, ha estat possible en aplicació del marc de la nova ordenança de platges.

El consistori del Baix Ebre ha explicat que amb aquest nou espai volen «millorar la convivència a les platges, ja que aquells que ho desitgin poden gaudir del mar i la platja amb els seus animals de companyia».

Sancions de 300 euros per a aquells que incompleixin les normes

L'espai compta amb papereres i un dispensador de bosses, tot i que des dels serveis de neteja es farà una actuació especial a la sorra. En aquest sentit, els propietaris dels animals han de complir amb diverses normes, com recollir les deposicions del gos, portar l'animal lligat i amb morrió si és d'una raça potencialment perillosa i tenir sempre el gos sota supervisió.

Així mateix, els propietaris dels animals hauran de seguir sempre les indicacions dels agents de policia o dels vigilants de la platja. L'Ajuntament de l'Ampolla ha explicat que «l'incompliment d'aquestes normes, comporta una sanció econòmica de 300 euros».