Diversos manifestants que van participar en una marxa lenta per denunciar el mal estat de la Carretera de la Vergonya

Nova protesta per demanar la reforma de la Carretera de la Vergonya: aquest diumenge

La plataforma ha convocat la ciutadania a tallar la via que uneix la Ràpita amb el Trabucador aquest diumenge a les onze del matí

L'entitat La Carretera de la Vergonya, una plataforma que demana la reforma de la carretera de Poble Nou del Delta, ha anunciat que aquest diumenge tornarà a tallar la via. La mobilització s'ha convocat a les onze del matí d'aquest diumenge a la zona de Fortea i té l'objectiu de denunciar el retard en la redacció del projecte de reforma de la carretera.

Fa un any, la Diputació de Tarragona va adjudicar la redacció del projecte de millora de la carretera de Poble Nou del Delta, a Amposta, a l'empresa Bac Engineering Consultancy Group SL. «Van assegurar que estaria llest al primer semestre d'enguany», han recordat des de la plataforma La Carretera de la Vergonya.

En aquest sentit tampoc s'ha aprovat el Pla Zonal que ampliarà la xarxa de carreteres de la Diputació i que suposarà que l'ens provincial assumeixi la titularitat de la via.

«Acaba el mes de juny i no hi ha res»

L'entitat ha recordat que el projecte havia d'estar enllestit durant el primer semestre d'aquest 2022, però «acaba el mes de juny i no hi ha res», ha assegurat el portaveu de la plataforma, Josep Juan Segarra. També es preveia que durant el primer trimestre de l'any s'aprovés el Pla Zonal de carreteres, amb el qual la Diputació de Tarragona assumiria la titularitat de la via i així executar la reforma.

Això tampoc s'ha dut a terme i la via continua sent propietat dels ajuntaments d'Amposta i la Ràpita. Davant aquesta situació, l'entitat la Carretera de la Vergonya ha reclamat als dos consistoris que siguin ells els que es facin càrrec de l'obra com a inversió municipal. Segarra ha recordat que «hi ha molts exemples d'obres públiques que aconsegueixen diners de la Diputació o la Generalitat».

El portaveu de l'entitat ha demanat que «busquin la manera, però que ho facin perquè la carretera està en un estat lamentable i és una de les més usades en aquesta part del Delta».