La xemeneia i les instal·lacions de la nuclear d'Ascó

Ascó acaba la recàrrega de combustible i comença un nou cicle d'operació

La planta s'ha sincronitzat a la xarxa elèctrica aquest dimarts a la tarda

La recàrrega de combustible de la unitat 2 de la central nuclear d'Ascó ja s'ha donat per finalitzada. Un fet que dona per començat el 28è cicle d'operació de la planta de la Ribera d'Ebre.

Segons han indicat els responsables de la instal·lació, la nuclear asconenca es va connectar novament a la xarxa elèctrica ahir dimarts quan passaven cinc minuts de les tres de la tarda.

Més de 1.000 professionals addicionals de diferents perfils i especialitats han participat en l'aturada, que s'ha fet sota mesures de prevenció similars a les implementades a les darreres recàrregues de centrals operades per ANAV.

Durant l'aturada s'han renovat 64 dels 157 elements que conformen el nucli del reactor i s'han dut a terme diferents activitats d'inspecció. També s'ha substituït un canviador de calor d'aïllament i peces de transformadors.

Els gestors de la planta han aprofitat l'aturada per incorporar 28 modificacions de disseny físiques i 13 modificacions de software relacionades amb diferents sistemes de la central.

Es tracta de mantenir-la «en les millors condicions de seguretat i fiabilitat» per afrontar el nou cicle d'operació i «d'intensificar la preparació de la planta per operar a llarg termini».

La propera aturada per recàrrega al complex ANAV tindrà lloc el pròxim octubre, quan la central nuclear Vandellòs II abordarà la 25a recàrrega de combustible.