Pla general d'una viatgera esperant a l'andana de l'estació de l'Aldea-Tortosa-Amposta

Les obres de millora que ADIF executarà a les Terres de l'Ebre en les pròximes setmanes

El gestor d'infraestructures ferroviàries renovarà les vies de l'estació de Tortosa i del ramal de l'Aldea

ADIF iniciarà el pròxim 6 de setembre els treballs de renovació de les vies del tren de l'estació de Tortosa i del ramal de l'Aldea, per on circulen els trens de la línia de Rodalies R16. Les obres, que s'allargaran fins al 14 de novembre, suposaran una inversió total d'1,3 milions d'euros.

Concretament, el gestor d'infraestructures ferroviari estatal ha informat que els treballs inclouran la instal·lació de 22.140 metres de nou carril de 54 kg/m en els més de tretze quilòmetres del ramal. Així mateix, també se substituiran les més de 3.000 travesseres existents.

Les actuacions a l'estació de Tortosa

Paral·lelament, a l'estació de Tortosa les operacions se centraran en quatre vies: tant les de cruïlla com les d'aparcament. S'aixecarà l'actual armament de via per instal·lar 306 metres de carril de 54 kg/m i es col·locaran 2.049 travesseres polivalents. Segons ha explicat ADIF, també es renovarà la capa de balast, s'adequaran els desviaments o canvis d'agulla i es col·locaran quatre aparells de dilatació.

Addicionalment, es rehabilitaran les connexions elèctriques, es construiran nous topalls de formigó i s'instal·laran noves canonades del sistema de drenatge per millorar les condicions d'evacuació de l'aigua de la plataforma, que serà també millorada.

Diverses fases per reduir l'afectació sobre la circulació de trens

Els treballs es dividiran en diverses fases per reduir les afectacions sobre la circulació de trens, segons ha explicat l'ens en un comunicat. Així, la primera d'aquestes fases a l'estació de Tortosa suposarà donar de baixa les vies 1 i 2 per, posteriorment, deixar inoperatives la 4 i la 6 entre el 6 de setembre i el 30 d'octubre, període durant el qual la longitud màxima dels trens haurà de ser de 188 metres.

D'altra banda, els treballs al ramal Tortosa-L'Aldea es faran en horari nocturn i s'establirà la limitació temporal de velocitat fins que acabin les actuacions.