Primer pla dels operaris i les màquines treballant en reparar l'esvoranc del passeig marítim de les Cases d'Alcanar

Les obres per reparar les destrosses d'Alcanar estaran enllestides abans del 2022

Territori ha invertit més de mig milió d'euros

El passeig marítim de les Cases d'Alcanar i les carreteres que arriben fins a Ulldecona estaran reparades abans de final d'any. Així ho ha assegurat el secretari de Territori i Mobilitat, Isidre Gavín, que ha afegit que unes setmanes abans de Nadal s'habilitarà un pas per a l'arribada del peix a la llotja.

Unes reparacions molt costoses

Per una banda, es restituirà el tram del passeig marítim on la crescuda del barranc de Sant Jaume va fer un gran esvoranc. Amb una inversió d'uns 224.000 euros, es pretén reforçar el calaix de desembassament amb formigó i pedres així com reposar tots els elements que es va endur l'aigua en superfície, com són la pèrgola metàl·lica o les zones verdes d'aquest tram.

A més, mitjançant una inversió d'uns 340.000 euros, es podrà circular abans de Nadal pels trams en obres de quatre carreteres entre Alcanar i Ulldecona, que són la TV-3318, la TV-3316, la T-331 i la T-332. En total, Territori invertirà uns 560.000 euros en les obres de restauració.

Un pas fins a la llotja del peix

A banda de les obres, Isidre Gavín ha demanat a l'empresa constructora que, dues setmanes abans de Nadal, es faciliti un pas per a l'arribada de peix a la llotja, d'acord amb els pescadors. Això els permetrà planificar la comercialització del seu producte en unes dates importants per al sector.

En aquest sentit, el secretari ha assegurat que «ens comprometem a deixar pas abans que acabi l'obra per la campanya de peix d'aquest hivern».

Ajuts al comerç local

El Departament d'Empresa i Comerç ha obert la sol·licitud per als ajuts directes promesos al comerç d'Alcanar. L'alcalde, Joan Roig, ha mostrat la seva satisfacció per aquest fet i a més, ha anunciat que faran dues reunions informatives als nuclis del municipi per ajudar al comerç local. «Valorem molt positivament que arribin en aquests moments just abans de començar la campanya nadalenca», ha afegit l'alcalde d'Alcanar.

D'aquesta manera, també es durà a terme aquest dimecres 10 de novembre al vespre el partit de futbol benèfic entre el CF Alcanar i l'Espanyol B. El matx, que servirà per recaptar fons, es jugarà a l'estadi de la Devesa, a Sant Carles de la Ràpita, ja que el camp de futbol municipal d'Alcanar va quedar greument afectat pels aiguats del passat 1 de setembre.