Pla general dels operaris treballant per reparar la canonada principal del CAT, al terme municipal de l'Ametlla de Mar

Les mesures en «el tram crític» de la canonada que va rebentar a l'Ametlla de Mar

Han començat les obres de la variant al tram de la canonada del CAT afectada al municipi del Baix Ebre

El passat 11 de desembre, la canonada principal del minitransvasament de l'Ebre va rebentar. Una infraestructura que està situada al municipi de l'Ametlla de Mar. Ara, després de diversos mesos de tasques, han començat les obres per construir una variant que substituirà «el tram crític» de la canonada.

Segons el Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), com també va passar a l'Ampolla el 2020, els trencaments els ha produït la corrosió dels clorurs externs que provenen d'aigua de reg salobre.

Els canvis en un «punt negre»

La nova variant del Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT) desviarà l'actual traçat en aquest «punt negre» amb una nova canonada de 375 metres i 1600 mm de diàmetre. El projecte s'ha adjudicat a l'empresa Aquambiente Servicios per poc més d'1,2 milions d'euros. La nova variant entrarà en servei a finals de juny.

La corrosió que ha patit la canonada del minitransvasament i que ha col·lapsat dos cops, a l'Ampolla i a l'Ametlla de Mar, l'ha produït l'aigua de rec de les finques per on transcórrer la xarxa del Consorci.

Aquesta aigua salobre acumula un elevat grau de clorurs i, al llarg dels anys, provoca corrosió als cables d'acer de la canonada de formigó pretensat amb el qual es van fabricar les canonades als inicis de l'explotació del CAT.