Imatge de l'embassament d'Ulldecona amb molt poca aigua

Canvi radical i espectacular del pantà d'Ulldecona després del temporal

La reserva d’aigua abans de la borrasca Glòria era molt crítica, trobant-se tan sols al 7%. Després del temporal, la situació s’ha capgirat de valent i ja s’arriba al 75% de la capacitat

La passada ja borrasca ‘Glòria’ que provocar un temporal deprimera categoria causant greus estralls arreu del territori, en especial a les Terres de l’Ebre i a les comarques gironines, així com a tota la façana litoral, no només ha portat desgràcies.

L’altra cara de la moneda la trobem en el que fa la sequera. Fa temps que el territori hi falta aigua i un bon indicador d’aquest fet ho són l’estat dels pantans. En terres tarragonines i de l’Ebre la situació era bastant crítica en aquest sentit pel que fa a les reserves d’aigua.

Però la gregalada i llevantada de l’excepcional temporal ‘Glòria’ ha permès que la situació capgires de sobte, tal com s’ha pogut comprovar en l’embassament d’Ulldecona, on just abans del temporal, el dia 20 de gener, només es trobava al 7% de la seva capacitat.

Aquest embassament, d’una capacitat tota d’11 hm3, estava en una situació complicada 7 dies enrere abans que comencessin arribar-hi les primeres pluges. Les reserves no arribaven ni a 1 hm3, situades en 0.77 hm3, una quantitat que només representava el 7% de tota la seva capacitat.

Gràfica del volum d'aigua a l'embassament d'Ulldecona
Gràfica del volum d'aigua a l'embassament d'Ulldecona durant l'últim mes | Confederació Hidrogràfica del Xúquer

Però després de les abundants precipitacions, la cosa ha canviat i cap a bé. Aquest dilluns el pantà es troba amb 8,19 hm3 d’aigua acumulada, el que suposa el  75% de la seva capacitat. I observant les dades, sembla que la tendència és que segueixi augmentat lleugerament.

I un bon exemple d’aquest canvi de situació són les imatges obtingudes ara farà una setmana amb les que s’han pogut fotografiar aquest dilluns o cap de setmana. El canvi és radical i espectacular. Simplement, les fotografies parlen per si soles.