Imatge d'una figura final de patinatge artístic

Les patinadores tarragonines, campiones del món, que necessiten 30.000 euros

Les membres del CP L'Aldea han iniciat un recapte de diners per poder anar al Mundial de Patinatge Artístic de Paraguai

Les campiones del món de patinatge artístic en modalitat de xou petit han obert una recaptació per poder defensar el seu títol al Mundial de Paraguai. Les patinadores del Club Patí L'Aldea necessiten un total de 30.000 euros per poder aconseguir que tot l'equip viatgi als mundials de patinatge, World Roller Games 2021.

Tot i tenir algunes ajudes de consistoris i altres institucions la major part del cost del trajecte l'han d'assumir les mateixes patinadores. Per això, aquest dimecres, 18 d'agost, el grup de patinatge del Baix Ebre ha iniciat una recaptació per poder revalidar el seu títol als mundials.

Normalment els diners per poder viatjar els aconsegueixen a través d'actes benèfics. Però a causa de la situació de pandèmia que s'està vivint per la Covid-19 no els han pogut dur a terme. D'aquí rau la necessitat d'iniciar una recaptació.

Volen revalidar el seu títol com a campiones del món

Cristina Llaó, membre de l'equip guanyador del CP L'Aldea, ha explicat: «Anem a defensar el que sabem fer i sobretot a gaudir». També ha comentat a aquest diari que «sempre» intenten fer una feina ben feta. De fet, és el que porten fent duran tota la temporada, una «molt bona» feina.

Pel que fa al recapte de diners Llaó ha mencionat que la gent ha respost «molt bé», tot i ser el segon dia han rebut tota mena de suport i ajuda. Actualment, el CP L'Aldea han aconseguit recaptar un total de 1.135 euros.

La pentinadora també ha reiterat: «Sabem que és molt difícil, perquè són molts diners». Tot i això, ha mencionat que «benvinguda sigui» qualsevol aportació, ja que fins i tot allò mínim, «suma».

Des del CP L'Aldea també estan pendents de la Covid-19 al país americà, ja que la situació, com a tot arreu, és molt volàtil. Tanmateix, el grup de xou petit del Baix Ebre ja ha començat a fer petites modificacions a la seva corografia per poder fer figures i elements més complicats i tècnics.

Les millors del món, Europa, Espanya i Catalunya

El Club Patí Aldea és un dels màxims exponencials de patinatge artístic mundial. Aquest any la coreografia, Parla'm, creada pel seu mateix entrenador Manel Villarroya ha arrasat a totes les competicions.

De fet, han guanyat totes les competicions d'aquest any 2021: la d'Europa, la d'Espanya i la de Catalunya. Ara, volen guanyar altra vegada el World Roller Games 2021 per revalidar el seu títol de 2019. L'any 2020 no hi va haver mundials a causa de la pandèmia.

Cal explicar que dins el patinatge artístic hi ha diferents modalitats. En concret, el CP L'Aldea participa en el Mundial de Paraguai en la categoria de xou petit. Aquest consisteix en un ball de patinatge de 6 a 12 persones. En cas que sigui un grup més gran de 16 o més persones la modalitat passa a ser xou gran.

A més, aquest any el grup sènior, també anomenat juvenil, també van guanyar la  competició europea. No obstant això, aquest nivell a patinatge artístic no opta a poder competir a escala mundial.

Catalunya té una de les escoles de patinatge artístiques més potents

Tot i que el patinatge artístic té una Federació Catalana de Patinatge amb un programa d'Alt Rendiment Català, no és un esport professionalitzat i és minoritari. Això implica que els membres dels equips catalans tot i tenir un dels nivells més alts del món rebin unes ajudes mínimes o fins i tot, en alguns casos no puguin permetre's competir.

Llaó ha lamentat: «Aquí hi ha molta escola i de nivell és una llastima que no puguem tenir les ajudes econòmiques necessàries». A Catalunya hi ha grups de patinatge que són mundialment reconeguts i han guanyat nombroses vegades el World Roller Games. Per exemple, el CPA Girona va guanyar el mundial de xou gran el 2019 i el CPA Olot va endur-se la plata.