Pla general d'un bou damunt de la tarima durant la celebració dels actes amb bous a la festa major de l'Ampolla

Les Penyes i Comissions Taurines de l'Ebre volen promoure els bous a l'escola

La nova junta de l'entitat ha presentat un projecte per tal d'explicar als joves què és i què representa per als seus municipis

La nova junta directiva de l'Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l'Ebre vol que la festa dels bous es divulgui i es promogui a les escoles i instituts del territori. L'entitat ha anunciat a través de les xarxes socials que ha elaborat un projecte que ha remès a tots els centres educatius i també als serveis territorials d'Educació perquè valorin la proposta.

Segons han explicat, la iniciativa neix «del compromís adquirit per tal d’invertir recursos econòmics en la difusió del nostre patrimoni cultural». Així mateix, l'Agrupació de Penyes i Comissions Taurines pretén «traslladar als estudiants la història, tradició i cultura que les festes amb bous representen als pobles i ciutats» de les Terres l'Ebre.

«Volem canviar aquesta perspectiva i explicar des de dins, amb la gent que ho viu, què és i què representa als municipis», ha dit el portaveu de l'Agrupació, Adolfo Lleixà.

Desmuntar «falsedats i mentides» sobre el món dels correbous

Així mateix, també tenen l'objectiu de desmuntar el que consideren «falsedats i mentides» sobre el món dels correbous i les ramaderies de bous braus. En aquest sentit, en el projecte que han presentat als centres educatius ofereixen fer xerrades, tallers o adaptar-se a les activitats lectives i extraescolars dels centres.

L'entitat també ha anunciat que també anirà al Parlament de Catalunya i altres administracions superiors perquè, si es torna a legislar sobre la qüestió, totes les parts tinguin veu.

Confien que la temporada taurina es pugui celebrar com es feia abans de la pandèmia

La nova junta directiva de l'Agrupació confia que la temporada taurina d'enguany, que està previst que arrenqui a Aldover (Baix Ebre) per Sant Jordi, pugui celebrar-se com es feia abans de la pandèmia. L'any passat, els municipis només van poder celebrar bous a la plaça, en estructures portàtils o amb carretes, però amb aforaments limitats.

Tot i les limitacions que es van viure l'any passat, Adolfo Lleixà ha recordat que l'afició va respondre i les places es van omplir. En aquest sentit, el portaveu de l'Agrupació ha dit que «el futur de la tradició, per afició, hi és. N'hi ha moltíssima i estem molt tranquils».