La presidenta reelegida de l'Associació Catalana de Dones del Mar, Maribel Cera, dirigint-se a l'assemblea de l'entitat

La pescadora rapitenca Maribel Cera, reelegida presidenta de l'Associació Catalana de Dones de la Mar

L'entitat, nascuda fa tres anys fruit d'un projecte dels GALP i les confraries, té actualment una vintena de membres

La pescadora de Sant Carles de la Ràpita, Maribel Cera, ha estat reelegida aquest divendres com a presidenta de l'Associació Catalana de Dones de la Mar. La seva candidatura ha estat l'única presentada i, amb la seva reelecció a l'assemblea general extraordinària d'aquest divendres, seguirà presidint l'entitat els pròxims dos anys.

L'entitat , fruit d'un projecte de cooperació dels dos GALP catalans de pesca i la Federació Catalana de Confraries de Pescadors, es va constituir el 2018 i té actualment una vintena de membres. A Cera, una de les poques pescadores  en actiu de Catalunya, l'acompanyaran a la junta directiva l’aqüicultora de Deltebre Leidy Johanna Aya, vicepresidenta primera, i la 'remendadora' Flori Balagué, vicepresidenta segona.

La presidenta electa ha agraït la confiança dipositada per les associades i s’ha mostrat decidida a seguir lluitant per donar més visibilitat a les dones de la mar de Catalunya i a feminitzar cada cop més els estaments marítims. «Des de 'remendar' les xarxes, realitzar la venda del peix, manipular i transformar, portar la documentació, comptabilitat o les relacions amb l'administració, o també anar a la mar, són exemples de la implicació de la dona a la mar» ha manifestat Cera.