Captura del vídeo del ple d'Amposta del dilluns 27 de gener

Una picabaralla entre un regidor i l’alcalde obliga a suspendre el ple a l'Ajuntament d'Amposta

L'alcalde Adam Tomàs va cridar a l'ordre tres vegades abans d'haver de suspendre la sessió

L’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs (ERC), es va veure obligat a suspendre el ple d’aquest dilluns, 27 de gener, després de viure’s una tensa picabaralla entre ell mateix i un regidor del consistori ampostí, segons ha recollit 'Ebredigital'.

El regidor de Som Aposta Fèlix Aliau va encarar-se amb l’alcalde per la proposta de sol·licitud de zona catastròfica del Delta de l’Ebre. Aliau qüestionava si «en 30 anys havien aconseguit moltes coses pel nostre Delta», després de «nombroses manifestacions defensant el territori». «Vostè que s’està omplint la boca dient que ha anat a totes les manifestacions, vostè m’ha de dir ara que en 30 anys han fet un munt de coses, vostès? I repeteixo: algú de vostès ha reclamat a Barcelona per l’incendi de la Riba d’Ebre que encara no hem cobrat?» deia Aliau, amb un lleuger to de veu elevat. «Possiblement  el que haurien de fer és posar les coses al seu lloc, però vostès no s’atreveixen ni s’atreviran mai de la vida. Ara, sortir davant de les càmeres i fer-se fotos i entrevistes, això ho dominen molt bé».

Davant l’atac, Adam Tomàs va respondre-li i va defensar-se dient que «avui en dia, si tenim el Delta que tenim, malgrat que encara necessitem molt més, és gràcies al moviment que hi va haver en aquell moment per part de la ciutadania del territori. La Plataforma en Defensa de l’Ebre i partits com ERC, PSC i ICV, i com moltes plataformes socials que van lluitar. Que vostè digui que en 30 anys no s’ha aconseguit res per part d’aquells que van estar liderant aquesta lluita, vol dir que vostè ha viscut molt d’esquena al territori durant tots aquests anys» deia l’alcalde, acabant amb un «Deixem-ho aquí».

 

Empentes i cops de puny

Aliau s’hi va tornar, elevant el to de veu i mostrant-se contrari a tancar el tema. Va ser llavors quan l’alcalde el va cridar a l’ordre fins a tres vegades fins que va demanar-li que abandonés el ple. El regidor s’hi va negar, afirmant que «per les Terres de l’Ebre, no me’n vaig». D’aquesta manera, l’alcalde va acabar suspenent el ple davant la negativa del regidor de marxar malgrat que l’haguessin cridat a l’ordre tres cops.

Tanmateix, segons apunten algunes fonts  la baralla va continuar fora del ple fins al punt que es va arribar a les mans, i el regidor Germán Ciscar (Som Amposta) haurien empentat Adam Tomàs, mentre que Pau Cid (ERC) intentava separar-los  va acabar rebent un cop de puny per part de Ciscar. Una patrulla de la Policia Local d'Amposta es va haver de presentar al consistori tot i que no va acabar intervenint.

Tomàs  va escriure posteriorment al seu mur de Facebook: «Avui ha estat un Ple molt desagradable. Després d'haver de suspendre el ple municipal per la falta de respecte del grup Som Amposta, he rebut l'empenta del seu portaveu en acabar. Situacions que ja s'han donat altres cops i que no tolerarem. Tothom pot defensar postures i parlar, però l'agressió física i verbal és absolutament injustificable».