Imatge d'una celebració de bous al carrer a la Ràpita

Vídeos: Indignació, patiment i molt perill amb la tornada dels correbous a l'Ebre

A través de les xarxes socials s'han fet virals diversos vídeos de les festes amb bous al municipi de la Ràpita

La festa dels bous a les Terres de l'Ebre ha recuperat enguany la normalitat després de dos anys de pandèmia, que havia limitat la celebració. La temporada va començar el passat mes d'abril a Aldover, però és durant els mesos d'estiu en què se celebren bona part d'ells. I en aquestes dates ha tornat la polèmica per aquestes celebracions, arran dels vídeos de denúncia que s'han difós a través de les xarxes socials.

El darrer exemple s'ha donat a la Ràpita, que aquests dies celebra les seves festes i on s'han registrat dos incidents, segons han denunciat la plataforma Prou Correbous i l'entitat AnimaNaturalis. El primer dia de festes, divendres passat, una de les cordes amb què es conduïa el bou capllaçat es va trencar, mentre que dimarts, durant el bou embolat, no es va avisar de l'entrada de l'animal, que va envestir diverses persones.

En aquest sentit, les entitats han denunciat els fets i han demanat a les institucions posar fi a aquestes pràctiques. En aquest sentit, molts usuaris de les xarxes socials també han criticat les imatges, que han definit com a «tortura animal» o «barbàrie». Així mateix, antitaurins i taurins s'han embrancat en diverses discussions a favor i en contra d'aquestes festes.

En alguns dels vídeos que circulen per les xarxes socials, es pot veure algunes persones estirant la cua d'alguns dels bous. Entre les crítiques a les imatges, alguns personatges rellevants s'han pronunciat, com és el cas del comunicador Sergi Mas, que carregava contra aquelles persones que es divertien amb els bous, titllant els fets de «vergonya».

«Què ha de passar per a parar la barbàrie?»

La plataforma Prou Correbous, a través de la xarxa social Twitter, ha preguntat a l'Ajuntament de la Ràpita «què ha de passar per a parar la barbàrie?», en relació amb els dos incidents produïts durant les festes de bous al municipi del Montsià. La plataforma ha titllat que aquestes festes són un «sense sentit, tant pels animals com per les persones».

Prou Correbous ha afegit que durant la celebració d'aquestes festes de bous s'han produït «ensurts i abusos contra els animals». En aquest sentit, la plataforma ha manifestat que «hi ha moltes formes de divertir-se, i la majoria dels pobles de Terres de l'Ebre ho fan sense fer servir animals en les seves festes».

Cal recordar que fa pocs dies, fins a tres persones van morir a la Comunitat Valenciana en el marc dels 'bous al carrer' en poc més de 24 hores. Els fets van tenir lloc als municipis de Picassent, Meliana i Pedreguer.