Imatge de l'acte inaugural del carregador de vaixells elèctrics que s'ha instal·lat al Port de la Ràpita

Un port ebrenc posa en marxa el primer carregador de vaixells elèctrics de l'Estat

S'ha inaugurat aquest dijous al Port de la Ràpita

El Port de la Ràpita s'ha convertit en pioner i ha posat en marxa el primer carregador de vaixells elèctrics de Catalunya i de l'Estat. La instal·lació i el finançament —uns 40.000 euros— han anat a càrrec de l'empresa britànica Aqua SuperPower, que s'ha fixat l'objectiu de desplegar durant el pròxim any una xarxa de carregadors per tot el litoral català, des de la Ràpita fins a França.

El carregador que s'ha inaugurat aquest dijous al port ebrenc, concretament a la Sant Carles Marina, té una potència de 75 kW i carrega un vaixell nàutic en una hora, aproximadament, tot i que el temps pot variar segons les bateries de l'embarcació. En aquest sentit, el carregador disposa de dos punts per poder recarregar dos vaixells alhora.

El secretari de Territori i Mobilitat i president de Ports de la Generalitat, Isidre Gavín, que ha estat present en la inauguració del carregador del Port de la Ràpita, ha explicat que els vaixells elèctrics són un sector que «comença», però que ha de «créixer i estendre's».


 

El Port de la Ràpita, pioner en l'ús d'energies netes

El port rapitenc s'ha fixat l'objectiu de ser el primer 'green port' del país. Al carregador de vaixells, cal sumar els tres carregadors per a vehicles elèctrics i dos camps de plaques solars al sostre de la llotja, amb una potència de més de 141.000 de watts. Isidre Gavín ha remarcat que la nàutica «ha de ser extraordinàriament sensible amb el medi» i cada vegada «més sostenible».

Josep Caparrós, alcalde de la Ràpita, ha avançat que estan sent «pioners» en «l'ús pràctic» de les energies renovables i que els objectius plantejats es fan realitat gràcies a la col·laboració público-privada. «Hi ha altres projectes que es treballen intensament i coordinament per aconseguir, a poc a poc, aquest objectiu», ha apuntat.

Amb la instal·lació del carregador elèctric, la Sant Carles Marina s'equipara a ports esportius britànics, francesos i italians, com Mònaco, Canes i Venècia, on també es treballa per la descarbonització i per reduir la dependència de combustibles fòssils. En aquest sentit, Les instal·lacions nàutiques rapitenques tenen un 70% dels pantalans de fusta, flotants i desmuntables, i va crear el primer hàbitat per al fartet, un peix autòcton.