Un desembassament al pantà de Flix.

La presa de Flix desembassarà fins a 1.200 metres cúbics per segon aquest dimarts

L'operació, que Endesa efectua dos cops a l'any amb finalitats ambientals, s'allargarà dues hores

Endesa  efectuarà al llarg d'aquest dimarts un nou desembassament  puntual d'aigua des de la presa de Flix per netejar de macròfits  el tram final del riu Ebre. La companyia ha anunciat que l'operació, que té lloc durant dos cops a l'any —primavera i tardor— amb finalitats ambientals, s'allargarà durant onze hores —de les vuit del matí a les set de la tarda— amb tres puntes de cabal màxim fins als 1.200 metres cúbics per segon.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

El desembassament obliga a coordinar la central hidroelèctrica de Flix amb les altres dues que té Endesa al tram final de l'Ebre —Mequinensa i Riba-roja— per poder deixar anar l'aigua suficient per les comportes de la presa, en lloc de les turbines, i poder garantir també el manteniment ambiental del tram del meandre.

El cabal  que deixarà anar la presa de Flix, acordat amb la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE), variarà al llarg del dia. S'iniciarà amb només 200 metres cúbics per segon i anirà creixent fins als 1.200. Es produiran tres puntes d'aquest cabal màxim: entre les nou i les deu del matí, les dotze i les dues del migdia, i entre les quatre i les sis de la tarda. A partir d'aquell moment s'anirà reduint progressivament fins als 200 metres cúbics per segon.