La xemeneia i les instal·lacions de la nuclear d'Ascó

Nou incident a la central nuclear d'Ascó, ara al sensor de temperatura

Seguint els procediments, es va notificar al Consell de Seguretat Nuclear

La central nuclear d'Ascó ha notificat en les últimes hores un incident viscut a les instal·lacions. En concret, el Consell de Seguretat Nuclear (CSN) ha rebut la informació d'aquest problema al grup II.

Seguint els procediments establerts, aquest passat dijous es va notificar al CSN que el temps de resposta d'un dels sensors de temperatura resistius del sistema de refrigeració del reactor es trobava lleugerament per sobre de l'establert en les especificacions tècniques de funcionament (ETF) de la central.

En conseqüència d'aquesta detecció, es van haver de fer diverses proves per comprovar quin era el problema que hi havia.

Es van fer proves periòdiques de comprovació dels temps de resposta dels mecanismes de parada automàtica del reactor i dels salvaguardes tecnològiques. Després d'això, es va detectar que el temps d'actuació d'un dels detectors era incorrecte.

En concret, aquest era de 5,2 segons, lleugerament superior al mínim estipulat per l'ETF, que és de 5 segons.

L'Associació Nuclear Ascó Vandellòs (ANAV) ha notificat aquesta incidència al CSN i ha declarat inoperable el canal en què es troba aquest detector que funciona malament. Per tot plegat, manteniment farà l'acció corresponent per complir amb les indicacions que es marquen a l'ETF.

Arran d'aquesta incidència, s'ha indicat que no ha tingut conseqüències per a les persones ni per al Medi Ambient. La planta es troba operant amb total normalitat i en el procés de preparació per a la pròxima aturada de recàrrega, prevista per al 23 d'abril.